Maandag: infosessie plannen stedelijk sportstadion. Denk mee na of investeer!

Schepenen Brecht Cassiman (N-VA) en Evelien De Both (N-VA) organiseren komende maandag 21 oktober een infosessie over het stadionproject mbt het Jules Matthijsstadion in de Kastanjelaan. Het stadsbestuur wil er een multifunctionele sport- en recreatiesite van maken.

“Nu KSV Sottegem het stadion binnenkort verlaat, biedt de site bijzonder veel mogelijkheden”, klonk het bij Brecht Cassiman en Evelien De Both toen ze het voorstel in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar lanceerde. “Niet alleen voor de Zottegemse atletiekclubs, maar ook voor de andere sportverenigingen en individuele sporters moet het stadion een aantrekkingspool en ontmoetingsplaats worden. Dit strookt volledig met onze visie om zo veel mogelijk Zottegemnaren aan het sporten te krijgen.”

Ondertussen zijn Cassiman en De Both allebei schepen, respectievelijk van Sport en van Lokale Economie en hebben ze het idee verder uitgewerkt.

“We hebben gekozen voor een maximale samenwerking tussen de stedelijke overheid, sportclubs en private partners“, klinkt het. “De kantine, kleedkamers, chalet en tribune worden best afgebroken. Zo cre ëren we een site met een bouwoppervlak van in totaal liefst 3.500 meter met een enorm potentieel. Als stad engageren we ons in de meerjarenbegroting voor de bouw van een polyvalente ruimte, een skatepark en een atletiekpiste en voor de rest van de invulling rekenen we op de bereidheid van private investeerders. We bieden hen interessante en concrete mogelijkheden aan want aangezien de site is ingekleurd als recreatiesite moet er geen nieuwe RUP worden opgemaakt. We beseffen dat het een ambitieus project is en dat het staat of valt met investeerders, maar we hebben tijdens onze studieronde genoeg best practices gezien om te geloven dat onze plannen realistisch zijn.”

Een binnenspeeltuin, een bowlingzaal, een fitnessclub, een dansstudio of een trampolinepark, het kan allemaal.

“Ook sportverenigingen, jeugdbewegingen, kinesisten of sportdokters die op zoek zijn naar een ruimte zijn uiteraard welkom om een voorstel te doen”, aldus Cassiman en De Both nog. “Om zicht te krijgen op potenti ële investeerders organiseren we op 21 oktober een infosessie om inwoners en investeerders de mogelijkheden toe te lichten en eventuele voorstellen al eens te toetsen. De uiteindelijke voorstellen verwachten we tegen uiterlijk 15 januari 2020. Daarna zullen we ze stuk voor stuk behandelen en eventueel verder uitdiepen.”

De infosessie gaat door op maandag 21 oktober. Om 20 uur in de VIP-chalet van het stedelijk sportstadion Jules Matthijs. Meer info via deze link