Aangrijpende lezing door Sis Van Eeckhout over de nazi vernietigingskampen

Op uitnodiging van Curieus Brakel organiseerde men in ’t Amusement onder grote belangstelling een aangrijpende lezing over de nazikampen van tijdens Wereldoorlog II.
Sis Van Eeckhout bezocht in het spoor van zijn vader — de auteur Ludo van Eeckhout (Ludo van Eck) — gedurende drie opeenvolgende maanden alle nazi concentratiekampen. Wat resulteerde in de uitgave van het befaamde Boek der Kampen dat algemeen beschouwd wordt als het standaardwerk omtrent de nazi-kampen.
Sis liet de boeken her bewerken want er is zoveel nieuwe informatie bijgekomen. Vandaag geeft Sis van Eeckhout — in navolging van zijn vader — in het hele Vlaamse land en Nederland lezingen (ook voor scholen) over de opkomst van het nazisme, de vervolging van joden en politieke gevangenen, de dramatische geschiedenis van de concentratiekampen. Echt een aanrader.