Con Animo en harpiste Janu schitteren in GC De Kluize

In het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke hebben de muziekliefhebbers een verbluffend herfstconcert gezien van de Koninklijke Harmonie Con Animo. En ook soliste Janu (wat een talent!) veroverde alle harten. Schitterend. Indrukwekkend. Hoog niveau. Zo kan men het jongste concert van onze bloedeigen harmonie omschrijven. Het Gemeenschapscentrum De Kluize was op vrijdag 18 en op zaterdag 19 oktober aardig volgelopen. Ruim 550 muziekliefhebbers genoten van het concert. Van een mooi succes gesproken. De erkenning is voor voorzitter Pieter Vermassen ,het bestuur en de muzikanten van Con Animo een grote eer. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Zo’n ruime belangstelling moet je nog altijd verdienen. Er waren toeschouwers die voor de eerste maal een concert van Con Animo bijwoonden en ze waren onder de indruk. Op de achtergrond, een in het oog springende scenografie. Mooie visuals. Knap allemaal. Al bij het eerste nummer ‘Disney Villains Medley’ wordt het meteen duidelijk dat het publiek een aangenaam concert wacht. Dirigent Bart Van Der Strieckt leidt met veel discipline Con Animo, dat opvallend vrij veel jong volk in de rangen telt. De toekomst van Con Animo is verzekerd. Men bleef kijken, luisteren, genieten. Voor de pauze volgen nog Cuban Sound, sterke solistische intermezzo van harpiste Janu en Alexander’s Ragtime Band. Con Animo pakte ook na de pauze uit met sterke nummers met als hoogtepunt Hold Me Close, gebracht door Janu en dirigent Bart Van Der Strieckt. Gewoonweg klasse. En met Tequila werd het heel vrolijk. Te oordelen naar de positieve reacties die het concert kreeg heeft iedereen ademloos genoten. De muziekliefhebbers laten watertanden, daar is de Koninklijke Harmonie Con Animo ten volle in geslaagd. De Oosterzeelse Muziekvereniging speelde op hoog niveau. Zeg maar de ‘Champions League’. Elk concert opnieuw wordt de lat hoger gelegd. Gedurfd. Gewaagd. Het evenement werd alweer in goede banen geleid door presentator Dirk Haenebalcke. Zinvolle en mooie bindteksten. Hij blijft er zijn hart en ziel inleggen. Het publiek kreeg waarvoor het gekomen was, een zalig concert. Met soliste Janu zat een extra element dat dit hemels avondje onvergetelijk maakte. We mogen ook best fier zijn op onze Koninklijke Harmonie Con Animo dat nog maar eens een topprestatie afleverde. De 59 muzikanten hebben, onder de leiding van Bart Van Der Strieckt, gepassioneerd gewerkt aan ‘Viva la Musica’. Een groots en ja, een ten volle geslaagd concert. Het klonk allemaal prachtig. Con Animo blijft Oosterzele op de kaart zetten. Het publiek vroeg en kreeg een extraatje. Het concert gooide hoge ogen. Een dikke proficiat. Noteer alvast nu al met stip: Lenteconcert in GC De Kluize, 28 maart 2020.
Muzikaal gezin De Neve — Galle
Het gezin Hans De Neve — Marijke Galle uit de Windekekouter in Oosterzele moet zowat het meest muzikale gezin in Vlaanderen zijn. De vijf leden van het gezin bespelen allemaal een instrument. Ze hebben een passie voor muziek en een groot hart voor ‘hun’ harmonie Con Animo. Vader Hans De Neve speelt trombone, zijn echtgenote Marijke Galle zweert bij dwarsfluit. Hun kinderen Jolien (dwarsfluit), Stef (slagwerk) en Fran (klarinet) ontpoppen zich tot veelbelovende muzikanten. En ook de mama van Marijke Galle maakt deel uit van de grote muzikale Con Animo – familie. In perfecte harmonie.
video link:
Fenomenale Janu
Wat de Gentse Janu klaarspeelt op harp slaat alles. Indrukwekkend. Dat Janu met hart en ziel speelt, straalt er vanaf. Haar optreden werd na de voorstelling met superlatieven bedacht. Terecht. Ze haalt werkelijk alles uit de kast. Als een geoliede machine heeft Janu niet veel nodig om het heel aandachtig publiek bij het nekvel te grijpen. Het bleef muisstil in de Oosterzeelse cultuurtempel. Je kon een speld horen vallen. Het publiek bedankte telkens met een stormachtig applaus. Janu, een brok dynamiet, vol overgave. Grote klasse. Ongelooflijk perfectionistisch. Energie die zichtbaar wordt. Fenomenaal. In een mum van tijd wist ze het publiek voor zich te winnen. Kippenvelmomenten.   Met passie en enthousiasme gebracht. De vonken slaan over naar het publiek. Janu, d é ster van de avond. Stond daar een klasse dame op het podium? Alleszins. Proficiat, Janu.       Reporter 17