Verwendag Lierdse bib.

Op zaterdag 19 oktober 2019 ging van 10u tot 12u, naar analogie met het Weekend van de klant, de jaarlijkse “verwendag” door in de Lierdse bib.

Er was voor elke bezoeker gratis koffie met een stukje cake, fruitsap, druifjes of nootjes voorzien. Wat door verscheidene zeer gesmaakt werd.

Tevens waren er ook enkele extra activiteiten voorzien zoals een spelletjeswedstrijd, de opstartactiviteit van “LeesJeMee” en de bekendmaking van de winnaars van de zomerzoektocht “De Kartuizers in de jaren stillekes”.

diverse spelletjes op de verwendag Bib LierdeSpelletjeswedstrijd

Onder het waakzame oog van enkele meisjes van Scouts Brakel-Lierde was er doorlopend een spelletjeswedstrijd ten voordele van de “100 km-run KOTK”.

Na een willekeurige donatie voor Kom Op Tegen Kanker kon men aan diverse spelletjes punten verdienen. Deze punten werden minutieus door de spelbegeleiding genoteerd en de winnaars zullen in de loop van deze week bekend gemaakt worden. De eerste prijs zullen twee vrijkaarten zijn om “Nen dagschotel” te gaan eten bij De Collega’s, het Lierdse team dat aan de 100km-run voor Kom Op Tegen Kanker zal deelnemen.

vertelmoment op de verwendag Bib Lierde“LeesJeMee?”

Van 10u30 tot 11u30 had de opstartactiviteit van het nieuw leesseizoen “LeesJeMee?” plaats.  Er werd vooral extra aandacht gegeven aan jongere kinderen die nog niet vertrouwd zijn met het concept.

Anke Van Damme werkte een voorleessessie uit van het boek ‘Max maakt een vriend’. Aan het aandachtige en enthousiaste jonge publiek te zien was het een waar succes.

Winnaars zomerzoektocht.

Tijdens de voorbije zomervakantie organiseerde de bib in samenwerking met de Erfgoedredders en de Provincie Oost-Vlaanderen een zomerzoektocht met als bedoeling meer te weten te komen over de Kartuizersite, de Kartuizers en de priorij. Priorij was tevens het woord dat men door het oplossen van diverse vragen diende te vinden.

Om 11u30 werden door schepen Kathelijne Scheilinckx de winnaars van deze zomerzoektocht “De Kartuizers in de jaren stillekes” bekend gemaakt.

Diyanara Delvoye (8) uit de Hekkouterstraat en Lex Vandenbossche (10) uit de Hoogstraat in Lierde werden de winnaars. Beiden ontvingen uit handen van de schepen een boekenpakket geschonken door het Gemeentebestuur Lierde en de Provincie Oost-Vlaanderen.

https://lierde.bibliotheek.be/

collectebus KOTK op de verwendag Bib Lierde

winnaars zomerwedstrijd op de bib Lierde verwendag
Diyanara Delvoye (8) en Lex Vandenbossche (10) werden de winnaars van de zomerzoektocht “De Kartuizers in de jaren stillekes.