Edith Piaf in Huize Roborst

Via livestream kon men meegenieten

 

De Dienst Cultuur van Zwalm pakte vandaag uit met een primeur voor Huize Roborst: via livestream konden de bewoners meegenieten van het optreden van “Truken van de Foor”, een belevingsbad rond Edith Piaf, vanuit het CC De Adelberg in Lommel. Het optreden werd live in 28 woonzorgcentra in Vlaanderen gestreamd.
Diensthoofd Cultuur en Vrije Tijd, Fanny Delaey, is blij met de uitverkochte zaal: het initiatief werd heel enthousiast onthaald en is dus zeker voor herhaling vatbaar in de toekomst.
De uitzending pas in het cultuurbeleid van de huidige meerderheid om cultuur zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Dus ook voor hen die mindermobiel zijn, zegt Schepen van Cultuur Peter Van Den Haute (N-VA). Als deze mensen moeilijk of niet naar een concert kunnen dan brengen wij het concert naar hen toe, voegt Van Den Haute er nog aan toe.

Op de foto: Fanny Delaey, diensthoofd Cultuur, en Peter Van Den Haute, Schepen van Cultuur, die de bewoners welkom heten.