Geraakt de Windeekse motor op toeren?

‘Zaterdag 2 november, 19 u 30, KVV – S.V. Sottegem’

‘Do or die’. Een andere omschrijving is er niet voor het duel KVV Windeke SV Sottegem op zaterdagavond 2 november om 19 u 30 in Scheldewindeke. De 0 — 0 in Gavere — Asper liet weliswaar een bittere smaak achter. Gavere — Asper behaalde zijn eerste puntje van het seizoen, na een flauwe prestatie van de Windo’s.   Maar het is in elk geval zinloos om achterom te kijken. De Windo’s beseffen wel dat de effici ëntie bij de afwerking omhoog moet. (Reporter 17, foto Danny De Lobelle)

KVV Windeke wordt nog te veel verraden door de stress, dat mag zich tegen S.V. Sottegem (2 de, met 20 punten) niet herhalen. De thuisaanhang (nog altijd trouw op post, eenmaal wit — zwart, altijd wit — zwart) hoopt alleszins tegen Sottegem op een ommekeer. Voorzitter Stefaan De Keyster, het KVV — bestuur en de fans rekenen op eerherstel van de spelers. Ook de spelersgroep moet beseffen dat tegen Sottegem een goed resultaat moet neergezet worden. Zoveel is duidelijk. De Windo’s moeten zaterdagavond de negatieve spiraal doorbreken waar ze nu zijn in terecht gekomen. 15 de, 9 punten na 9 wedstrijden, toegegeven deze cijfers ogen niet mooi, KVV onwaardig, maar het seizoen duurt nog lang. KVV Windeke worstelt momenteel met zijn identiteit. Maar goed, gans de entourage van KVV moet op zoek naar oplossingen. Te beginnen met de wedstrijd tegen S.V. Sottegem. De geladen wedstrijd moet een mooie pot voetbal opleveren. Er worden ook — traditiegetrouw – veel fans van S.V. Sottegem verwacht. In Scheldewindeke en Zottegem kijkt men uit naar het streekduel.
KVV Windeke uit de onderste regio sleuren, dat is nu de opdracht van trainer Niels Vlaeminck en zijn staf. Men moet de Windeekse trein zo snel mogelijk terug op de rails krijgen. Te beginnen met punt(en)gewin tegen S.V. Sottegem. Sneller gezegd dat gedaan, want S.V. Sottegem (2 de in de stand) schudde al een 20 op 27 uit zijn sloffen en tankte daarmee een pak zelfvertrouwen. S.V.won al zesmaal, verloor maar een wedstrijd en speelde tweemaal gelijk. S.V. Sottegem, tot dusver de enige ploeg die leider S.K. Munkzwalm in bedwang kon houden. SV Sottegem is een ploeg met kwaliteiten, grinta, met snelheid en acties vooraan. De groep bulkt van het vertrouwen en de sfeer is top, wat natuurlijk te danken is aan de mooie resultaten. Maar KVV Windeke wil zaterdagavond uitpakken met een sterke prestatie. Tegen topploegen kunnen de Windo’s altijd wat meer. Op karakter is veel mogelijk. Tegen S.V. Sottegem moeten de Windo’s uit een ander vaatje tappen. Als geheel was KVV Windeke tot dusver te weinig effici ënt. De knop omdraaien. Alles geven tegen S.V. Sottegem. De hamvraag. Herpakt KVV zich of zet S.V. Sottegem zijn mooie reeks verder? In elk geval willen de Windo’s het tij doen keren. Er worden veel toeschouwers verwacht in Scheldewindeke. Alle ingredi ënten zijn er voor een aangename en spannende pot voetbal. Een geladen duel. Gaan kijken is de boodschap. Het terrein van KVV Windeke is zaterdagavond 2 november (aftrap 19 u 30) the place to be.           Reporter 17