Verdachte halloweentraditie waarbij geld gevraagd wordt nu ook in Zottegem

Gisterenavond kreeg de politie twee meldingen van ongeruste inwoners nadat ze een groep mensen aan de deur hadden gekregen die verkleed met halloweenmaskers om geld vroegen.

Een van de oproepers die in de Meerlaan woont laat weten de situatie verdacht te vinden omdat Halloween pas morgenavond 31 oktober is en omdat er geen snoepjes (zoals de traditie het wil) maar geld wordt gevraagd. “Het ging om anderstaligen. Bovendien kwamen ze bedreigend over door onmiddellijk een voet binnen te zetten en kwamen ze niet uit de buurt.” Na de ongeruste oproepen stuurde de politie een ploeg ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Gevraagd naar een reactie liet commissaris Gunther Van Steenberge weten dat het om een groep van 5 personen ging, waaronder 3 kinderen. “Ze werden gecontroleerd,   doch er kon niets strafrechtelijk vastgesteld worden. De personen wonen in Zottegem centrum. Blijkbaar gaat het om een nieuw fenomeen waarmee onze stad nu ook te maken krijgt hoewel dit in andere grootsteden al enige tijd aan de gang is.”