De B4 winterconcerten 2019 ( een actie van Music For Life/ De Warmste week)

zaterdag 9 november 2019 trefpunt den amb8 Oosterzele

De B4 Winterconcerts is een muziekfestival waarbij we in de periode tussen de zomerfestivals en de kerstmarkten een leuke ontmoetingsplaats willen bieden aan muziekliefhebbers.
Anderzijds willen ze in de periode van Music For Life ook een goed doel steunen. De opbrengst van de B4 Winterconcerts gaat naar de MS-Liga Ze kozen voor een 3-daagse in het verlengde weekend van 8,9 en 10 november en bieden een brede waaier aan van goede bands, grote namen en een garantie op ambiance! Door deze combinatie is het B4 team er opnieuw in geslaagd te een heel goed programma te kunnen aanbieden en zijn ervan overtuigd hiermee nog beter te doen dan vorige jaren.
Zaterdag 09/ 11:Tribute avond, deuren om 19u30

20u00: Closing Time

“Tom Waits” tribute bandbClosing Time is een duo : Hans D’Hondt (gitaar en zang)   en Dries Deleenheer (toetsen).  Zij werden met 12 dagen verschil geboren in het jaar van de Expo.
In de jaren zeventig begonnen ze samen te musiceren en ontwikkelden van meet af aan allebei een speciale band met blues. In de eenentwintigste eeuw kwamen ze elkaar opnieuw tegen in de band Supreme Court.
De naam “Closing Time” is een verwijzing naar het gelijknamige en eerste album van Tom Waits, een meesterwerk dat de tand des tijds met brio doorstaan heeft.
Closing Time heeft ook eigen nummers maar op de B4 Winterconcerts zullen ze enkel de grootste hits van Tom Waits brengen.

 

 

21u30: Soul Cages

“The Police” tribute band

Drummer/zanger Bauke Bakker (bekend van o.a. Bertolf en Her Majesty) had van jongs af aan al een voorliefde voor de muziek van The Police en Sting. De muziek was voor hem als drummer maar ook als zanger en liedjesschrijver een enorme inspiratiebron. Niet gek dat Bauke’s stemgeluid en manier van spelen lijkt op dat van Sting … Soms zelfs verdacht veel… Als je je ogen dicht doet zou je je maar zo kunnen vergissen…
Dat hij een tributeband van Sting en The Police zou oprichten was niet te vermijden!
De naam The Soul Cages is genoemd naar het gelijknamige album van Sting.
Deze 4-koppige band bestaat uit Bauke Bakker (drummer en zanger), Sebastiaan van Olst (bassist), Micha Wink (toetsenist) en Ruud van Halder (gitaar).
Ze duiken helemaal tot in de puntjes in de muziek en de sounds van Sting en The Police. De liedjes worden met heel veel respect gespeeld, al wordt er ook regelmatig een eigen draai aan gegeven. Geen zorgen, met musici van dit caliber is dat geen straf.
Je hoort een mooie combinatie van de eigenwijze punk/reggae/rock nummers van The Police en de indrukwekkende sferische liedjes van Sting.

23u30: A-Muse

“Muse” tribute band. Deze 4 mannen uit Nederland zetten een weergaloze Muse tribute neer. De scheurende gitaarpartijen komen werkelijk briljant tot hun recht dankzij de uitermate strakke ritmesectie. Zangtechnisch is er geen speld tussen te krijgen. A-Muse is een genot om naar te kijken en te luisteren. Live wordt alles uit de kast gehaald om een onvergetelijke show neer te zetten. Een waar eerbetoon aan de Engelse rockers (er zijn fans die durven beweren dat A-Muse het origineel overtreft… kom kijken en oordeel zelf!).

 

Info:
website: www.b4winterconcerts.be
facebook: https://www.facebook.com/B4Winterconcerts/?ref=br_rs