Archieffoto Cultuurkaravaan in Sint-Goriks-Oudenhove

Zondag 17 november: Zottegemse Kunstendag voor Kinderen

Op zondag 17 november organiseren Bibliotheek Zottegem, Centrum voor Streekgeschiedenis, Museum van Folklore, de Academie voor Beeldende Kunst, de Academie voor Muziek, Woord en Dans en CC Zoetegem een Kunstendag voor Kinderen


“Kunstendag voor Kinderen is intussen een begrip in Vlaanderen”, aldus schepen van Jeugd Lieselotte De Roover (CD&V) en burgemeester Jenne De Potter (CD&V). “Ook Zottegem toont zich een kindvriendelijke stad. Net als de voorbije jaren slaan een aantal vrijetijdsdiensten de handen in elkaar en bieden ze kinderen en hun families een gevarieerd, vernieuwend en geweldig kunstig programma aan met ruimte voor theater, workshops, zang en dans.”

CC Zoetegem brengt theater op kindermaat in de bibliotheek en de Ridderzaal, met ruimte voor een hapje en drankje voor en na. Of vlij je lekker neer met een boek of strip in de bibliotheek, voor, na en tussen de voorstellingen door. Er zijn ook workshops georganiseerd door de Zottegemse kunstacademies: een pop-up kinderkoor of workshop dans voor ouders en hun kinderen, of een creatieve workshop met kleurrijke vissen in de hoofdrol. Wie benieuwd is naar de (school)tijd van oma en opa, kan terecht in het Museum van Folklore voor een fijne, interactieve rondleiding georganiseerd door het Centrum voor Streekgeschiedenis.

Het volledige programma kan je nalezen op www.zottegem.be of via deze link. Wens je informatie over het programma, of
wil je inschrijven voor enkele activiteiten, neem dan contact op met de UITbalie via uitbalie@zottegem.be of 09 364 69 33.