Johan Thomas

Ophaling huisafval stijgt met bijna 15% in Brakel

Vinnige discussie over verhoging ophaling huisafval met 15% in Brakel

Tijdens de jongste gemeenteraad in Brakel kwam het tot een vinnige discussie tussen oppositieraadslid Johan Thomas (SP.a) en Marcel Saeytijdt ( Open Vld)  vertegenwoordiger van de gemeente Brakel bij IVLA ( intercommunale Vlaamse Ardennen)
Johan Thomas vindt het niet kunnen dat de ophaling van huisafval wordt verhoogd van 0,25 euro naar 0,28 euro per kg. Dit is een verhoging van bijna 15% wat veel is.
“Ik stel me tevens vragen of het nodig is dat onze intercommunale geld moet oppotten. De reserve zou momenteel 2.083.000 euro bedragen. Men zou beter de reserve afbouwen zodat de burgers er beter van worden.”
Marcel Saeytijdt vindt het maar normaal dat er een reserve wordt opgebouwd en een intercommunale moet kunnen investeren. “Denken we maar aan de ondergrondse glascontainers. Als andere gemeenten dit ook willen gaat dit vlug heel wat geld kosten.
Het is tevens zo dat de kostprijs al jaren niet is aangepast. Zo’n verhoging is dan ook niet abnormaal.”

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X