Nieuwe ingang moet Park van Breivelde toegankelijker maken

Het stadsbestuur van Zottegem investeert in een nieuwe ingang voor het park van Breivelde, om de toegankelijkheid van het domein te verbeteren.

“De toegangsweg naar het Park en het Kasteel van Breivelde aan de kant van Grotenberge is aangelegd in kasseien”, zegt burgemeester Jenne De Potter. “De hobbelige kasseien zijn zeer gebruiksonvriendelijk, zowel voor mensen die slecht te been zijn, rolstoelgebruikers als voor kinderwagens. Nochtans wordt deze ingang veelvuldig gebruikt door mensen die het park willen bezoeken of die iets willen eten of drinken in het Kasteel van Breivelde. Een probleem waar het stadsbestuur zich zeer goed van bewust is. Om het domein en het Kasteel toegankelijker te maken voor minder mobiele mensen investeren we in een aparte toegangsweg. De kasseien zijn immers beschermd en moet dus worden behouden. Het nieuwe pad zal in een vlakke verharding worden aangelegd en worden doorgetrokken tot aan het KasteelNa de investering in het dak van het Kasteel en de torentjes aan de inkom willen we nu ook de toegankelijkheid van dit prachtig park van Breivelde en het Kasteel verbeteren. Ook de raad voor personen met een handicap was hiervoor in een recent advies terecht vragende partij. Het nieuwe pad zal een grote stap voorwaarts betekenen voor mensen in een rolstoel of met een kinderwagen of voor mensen die minder vlot over kasseien kunnen wandelen. Daarnaast zullen de 2 parkeerplaatsen dichtst bij de ingang voorbehouden worden voor personen met een handicap.” 

“Maar we gaan nog een stap verder: de inkomzone in zijn geheel wordt op een duurzame wijze opgewaardeerd”, licht schepen van leefmilieu Leen Goossens toe. “Meer en meer fietsers brengen een bezoekje aan het domein. We maken van de gelegenheid gebruik om naast de bestaande ingang een fietsenstalling in te richten. De fietsenstalling zal uit duurzame houtsoorten (Robinia hout) bestaan zodat die perfect past in de groene omgeving. De elektriciteitscabine krijgt een groendak, de muren worden zwart geschilderd en aan de straatkant komt er een reclamebord verwijzend naar het restaurant. Tenslotte worden ook nog enkele gezellige zitbanken aan de inkom geplaatst. ” 

De huidige uitbater van het Kasteel van Breivelde Christophe Gangl reageert opgetogen: “het is bijzonder fijn vast te stellen dat het stadsbestuur meedenkt met onze uitbating en investeert in de toegankelijkheid. Uiteraard zijn wij tevreden dat aan de wensen van onze klanten tegemoet gekomen wordt. Wij kunnen daar alleen maar opgetogen en dankbaar over zijn.” 

De uitgave voor deze opdracht wordt indicatief geraamd op 105.318,14 euro inclusief 21% btw.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X