Steenbergse Bossen wordt 1,5 ha groter!

De plantactie past in de campagne Bos voor Iedereen van Natuurpunt, waarbij het brede publiek opgeroepen wordt om mee bos aan te planten in de buurt van woonkernen.

In Zottegem worden op 24 november ongeveer 5000 extra bomen geplant. Op die manier worden de Steenbergse Bossen 1,5 hectare groter. Lokale jeugdbewegingen, verenigingen, scholen en burgers kunnen mee hun handen uit de mouwen steken. Iedereen is welkom vanaf 10u op Ter Heide. Parkeren doe je in de straat Steenbergen of in Sint-Maria-Oudenhove. “De komende jaren willen we nog meer nieuwe bossen aanplanten in en rond Zottegem. Deze maand werd samen met de Gezinsbond en met de initiatiefnemers van Cycling for Trees al duizenden bomen aangeplant in Zottegem, nu komen er nog eens 5000 bomen bij“, zegt Jan François van Natuurpunt Zwalmvallei.

Bos voor iedereen

Bossen zijn van cruciaal belang: voor de natuur, voor de zuivering van onze lucht, het klimaat en voor het welzijn van mensen. In Vlaanderen is er nog werk aan de winkel: vooral in de buurt van woonkernen en steden zijn er niet genoeg bossen om in te spelen, lopen of wandelen. Daar wil Natuurpunt iets aan doen, ook in Zottegem. De lokale afdeling van Natuurpunt plant daarom samen met heel wat burgers, bedrijven en verenigingen bossen aan. Dit jaar krijgt de lokale Natuurpunt-afdeling vanuit de bedrijfswereld steun van BAM. Zij gaan, samen met enkele scholen, op vrijdag al aan de slag. 

“Het is niet de eerste keer dat de actie doorgaat in de Steenbergse Bossen. Alles samen zijn de Steenbergse Bossen de laatste jaren uitgebreid met meer dan 5 hectare extra bos. Met alleen vaste vrijwilligers lukt het ons niet om zoveel bomen aan te planten, daarom roepen we elk jaar op om ons daarbij te helpen!” besluit Thijs Haustraete.

Storten toegelaten!

De aankoop van gronden kost ons handenvol geld. Een deel wordt gelukkig gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid, maar we moeten steeds meer eigen middelen aanspreken. Iedereen die wil kan het project in de Steenbergse Bossen steunen door te storten op BE56 2930 2120 7588 met vermelding ‘project 6160-Steenbergse Bossen’. Voor giften vanaf €40 krijg je automatisch een fiscaal attest.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X