KSV Sottegem en trainer nemen afscheid van elkaar

(ex) trainer Philippe De Craeye stelt zijn functie ter beschikking

Alhoewel Sottegem in 2e provinciale B een goede start nam, zijn de uitslagen de laatste week van mindere orde.

Ondertussen staan ze dan ook pas 5e met reeds 10 punten minder dan de koploper. Het voetbal vertaalt zich niet in punten en dat is uiteraard geen goed nieuws voor een trainer.
Volgens communiqu é van Geert De Roover van KSV Sottegem heeft de trainer Philippe De Craeye beslist om zijn functie als hoofdtrainer ter beschikking te stellen.
Een medische ingreep zou daaraan ten grondslag liggen en deze was blijkbaar niet gekend voor de aanvang van het seizoen.

Blijkbaar zou hij ook maandenlang moeten revalideren en dat zou uiteraard de samenhang en de goede werking binnen het team niet bevorderen.

Voorlopig worden de trainingen overgenomen door Timothy Van Wynendaele en dit tot KSV de zoektocht naar een gepaste opvolger heeft kunnen afronden.

Hopelijk komt ook het mooie voetbal terug en zal het ongenoegen van sommige supporters de kop kunnen worden ingedrukt, want zij waren duidelijk geen fan van de (ex) trainer. Communicatie was duidelijk niet zijn sterkste punt volgens sommigen. Of zijn “ontslag” daarmee iets te maken heeft is momenteel niet geweten.