Voorwaarts Gijzel Oosterzele

Voorwaarts Gijzel Oosterzele wil scherp blijven

Tegen SV Zaffelare op jacht naar 6 de zege

Na de zege tegen KV Sint-Gillis ontvangt Voorwaarts Gijzel Oosterzele zondagnamiddag (aftrap 14 u 30!) met veel vertrouwen SV Zaffelare. Na de ophefmakende 0 — 2 zege tegen het hoger gequoteerd Sint — Gillis legt VGO meteen de focus naar de wedstrijd tegen SV Zaffelare, 14 de met 12 punten. Scherp blijven en de drie punten pakken is nu de motivatie. (Reporter 17, foto Danny De Lobelle)

Voorwaarts Gijzel Oosterzele, nog nagenietend van de triomf in Sint — Gillis, kruist zondag maar al te graag de degens met SV Zaffelare. Het zou fout zijn te denken dat VGO het thuis zomaar gaat klaren. VGO zal opnieuw een goede collectieve prestatie moeten neerzetten én scherp voor doel moeten zijn. Een goed teken, VGO haalde een 4 op 6 in zijn twee jongste wedstijden en kon de nul houden. Maar het bleek al meermaals, in tweede provinciale C — een heel sterke reeks — is elke wedstrijd zeker niet gemakkelijk. Belangrijk is dat VGO op speeldag 14 de lijn van vorige weken kan doortrekken door een goede organisatie neer te zetten en op de juiste momenten uit te breken. De match van zondag tegen SV Zaffelare kan bepalend zijn of VGO een plaats in de top-vijf mag ambi ëren en eventueel een ticket kan bemachtigen voor de eindronde. Met zijn allen scherp blijven tot het laatste fluitsignaal. Momenten van concentratieverlies, onoplettendheid, worden in deze reeks onverbiddelijk afgestraft. De trainersstaf blijft kneden aan het ideale elftal. Er is zondagnamiddag vooral veel honger bij VGO om de drie punten thuis te houden. En liefst met een clean sheat. Het moet er knal op zijn. Bij winst kan Voorwaarts Gijzel Oosterzele een uitstekende zaak doen in het klassement. De club van voorzitter Chris Govaert wil thuis een sterke reputatie en een winnaarsmentaliteit opbouwen. Supporters teken massaal present. Voorwaarts Gijzel Oosterzele laten we er met zijn allen achter staan.
Uitvaart Jos é Vermeulen
In de Sint — Gangulfuskerk Oosterzele wordt op zaterdag 30 november om 9 u 45 afscheid genomen van Jos é Vermeulen (71 j), die op 21 november 2019 overleed in het UZ Gent. Een heel gewaardeerd bestuurslid van KSC Oosterzele en Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Jos é Vermeulen, een man met veel inzet, kracht en uitstraling. Het Oosterzeelse voetbal kleurde zijn leven. Zijn engagement voor de club was groot. Decennia lang in de ban van KSC Oosterzele. Bleef jarenlang bewonderingswaardig actief. De strijd die hij tegen zijn ziekte voerde heeft hij niet kunnen winnen. Toch bleef hij het reilen en zeilen van zijn hartsclub volgen. Jos é was altijd paraat op eetfestijnen, feesten, evenementen, wedstrijden,… hij werkte altijd actief mee, telkens met een flinke brok enthousiasme. Velen gaan ‘gentlemen’ Jos é Vermeulen missen. Het Oosterzeelse voetbal verliest een monument. Het bestuur van Voorwaarts Gijzel Oosterzele, gans de VGO — entourage en de redactie van Nuus betuigen hun oprecht medeleven aan de families Vermeulen — Verliefde en D’Hamer — Sonck.                 Reporter 17