©Sophie Richez - Miniatuurtreintjes

Oude foto’s van de tramlijn Ninove-Brussel tentoongesteld in vzw WZC Onze Lieve Vrouw

Het smaakte naar meer en daarom werden de handen in elkaar geslagen voor een nieuw project. Er werd onder andere samengewerkt met vzw;” Het Locje”, een club uit Borchtlombeek die in 1995 het levenslicht zag en bestaat uit gepassioneerde modeltreinen liefhebbers. Speciaal voor deze gelegenheid zorgden ze voor een miniatuurlandschap met rijdende treinen en waren er verschillende modeltreinen, van stoom, diesel en elektrische locomotieven te bezichtigen .

Om dit alles te versterken was ook Tramsite Schepdaal aanwezig met een stand. Bij hen kon je meer te weten komen over de tramstel plaats uit 1887 die nog volledig bewaard is gebleven! Vanuit de tramsite van Schepdaal vertrok de stoomtrein als allereerste tramlijn in Brabant voor personen én goederenvervoer naar Brussel. Zo konden de boeren uit het Pajottenland naar de vroeg markt. Op deze plek werden de tramstellen gestald en onderhouden, was het trampersoneel thuis en stapten de reizigers op. De tramsite van Schepdaal bevat een uniek staaltje industrieel erfgoed met een uitzonderlijke collectie waardevolle tramstellen waaronder zelfs een koninklijk rijtuig.

Het personeel en de vrijwilligers van het Wzc deden een leuke aanvulling van het geheel. Dankzij hen werden boerenboterhammen met platte kaas, rauwe ham en kop aangeboden. Als bier van de maand kozen ze natuurlijk voor Witkap van Brouwerij Slagmulder uit Ninove.

©Sophie Richez – Miniatuurtreintjes en Tramsite Schepdaal in vzw WZC Onze Lieve Vrouw
©Sophie Richez – Miniatuurtreintjes en Tramsite Schepdaal in vzw WZC Onze Lieve Vrouw
©Sophie Richez – Tentoonstelling oude foto’s tramlijn Ninove-Brussel
©Sophie Richez – Foto Tramlijn Ninove – Brussel aan de Denderkaai te Ninove. Eindpunt van de lijn. Foto E. Keutgens
©Sophie Richez – Onderste foto rechts – Stelplaats te Meerbeke. Foto E. Keutgens

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X