Oosterzeelse wandelclub organiseert Wafelentocht

‘Wandelen blijft populair’

Kilometers wandelen op een ontspannen manier. Het kan op zaterdag 7 december in Oosterzele. In de herfst hangt er een zalige rust over het ‘Land van Rode’. Er zijn plekken waar je de stilte kunt horen. Met de ‘Wafelentocht’, met startplaatsen in ‘De Appelaar’ ‘(Dorp 50 Oosterzele) en Zaal De Rots (Marktplein Scheldewindeke) , kun je in alle rust op pad. Je kan starten tussen 8 u en 15 u. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

De ‘Wafelentocht’ is een echte herfsttopper voor de natuurliefhebbers en cultuurfans. Traditiegetrouw sluit de Oosterzeelse wandelclub ‘WSV Land van Rhode vzw’ begin december zijn eigen wandelseizoen af. We zijn er van overtuigd dat de wandelliefhebbers gretig uitkijken naar de ontdekkingstocht doorheen de dorpen van de fusiegemeente Oosterzele. Ontdek de Bunkerroute, Hettingen, het grandioos project Groot Bewijk, de bezienswaardigheden van de fusiegemeente. De perfecte bewegwijzering van Etienne De Neve en zijn medewerkers, blijft gelden als voorbeeld. De wandelaars kunnen zich volledig concentreren op de unieke natuurbelevenis. De tocht slingert langs rustige wegen.
De wandeltochten van WSV Land van Rhode vzw mogen dan al na 32 jaar een flinke groeischeut gekregen hebben, aan gezelligheid en uitstraling hebben de wandeltochten van de Oosterzeelse wandelclub nog niets ingeboet. In 2020 stapt WSV Land van Rhode vzw haar 33 ste jaargang in.
Op zaterdag 7 december val je beslist voor de charmes van de dorpen in de fusiegemeente Oosterzele. Uitgestrekte weiden, glooiende akkers, herfstlandschappen, trage wegen, mooie plekjes, erfgoed, waar je zowel in de sporen van vervlogen tijden als de hedendaagse geschiedenis treedt. Na het wandelplezier kan je genieten van vers gebakken WAFELS,(streekbieren), frisdranken, koffie, hartversterkertjes, wafels.
Wandel mee
Wandelen blijft populair. Bij zowat elke organisatie van WSV Land van Rhode komen meer dan 1.000 wandelaars deelnemen. Gelijk welke afstand (kies uit 6, 10, 14, 18 en 21 km), het blijft altijd tof. Aarzel niet om in te schrijven in De Appelaar, Dorp 50 Oosterzele of Zaal De Rots, Marktplein Scheldewindeke. Wie nooit meewandelde krijgt de unieke kans om kennis te maken met de ronduit schitterende wandelclub WSV Land van Rhode vzw. Interesse? Lid worden? Info: voorzitter Erik Lievens, 0475 / 78 11 96, erik-lievens@skynet.be, secretariaat Diana Scheirlinck, 0475/ 42 05 12, diana.scheirlinck@skynet.be.       Reporter 17