Aankomst Sinterklaas in De Kat op feest FCH.

Sinterklaas met zijn zwarte Pieten op bezoek bij Feestcomit é Hemelveerdegem.

Naar jaarlijkse gewoonte schonk het Feestcomit é Hemelveerdegem (FCH) de kindjes uit kleuterschool ’t Kapoentje en deze woonachtig te Hemelveerdegem een spetterende namiddag met zang, dansjes en een heus optreden van “KUSdeGIRAF”.

Gisterennamiddag, zondag 2 december 2019, was het een drukte van jewelste in Feestzaal De Kat te Ophasselt. Een veertigtal kindjes waren samen met ouders en grootouders present om Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten te verwelkomen.

Daar Sinterklaas het die namiddag geweldig druk had in Lierde en omstreken diende er vol spanning gewacht.

Maar niet getreurd, er waren lekkere éclairs met chocomelk en een optreden van het muzikaal verteltheater “KUSdeGIRAF”.

KUSdeGIRAF op het Sinterklaasfeest van FCHMet het wervelend verhaal van het Lievevrouwbeestje Picca Pocca trok Evelien Hoedekie het jeugdig publiek mee in een fantasierijk avontuur. De kinderen hielpen Picca Pocca met verschillende muzikale, ritmische en dansende proeven. Dit alles onder een ruime waaier aan exotische klankkleuren en muzikale intermezzo’s gebracht door uitgeweken Lierdenaar Stijn Wastyn op dwarsfluit, balafoon en kora.

Na een korte pauze bracht Evelien ook nog het “echte” verhaal van Sinterklaas.

En op het moment dat ze ermee klaar was vlogen er handenvol snoepjes en nic-nacjes door de lucht en verschenen Zwarte Piet en Miet in de deuropening.

Met hun dolle fratsen lokten deze twee kleurrijke figuren de kindjes mee naar het midden van de zaal om zo de Sint ruimte te geven om zijn intrede te doen. “Sinterklaasje bonne bonne bonne” en “Zie ginds komt de stoomboot” weergalmden door de zaal terwijl de goede Sint plaats nam in de zetel op het podium.

Het grote moment was aangebroken om de geschenkjes van Sinterklaas in ontvangst te nemen. Sommige kleuters begaven zich toch maar met een klein hartje tot bij de Sint, ongerust kijkend naar het grote boek dat op zijn schoot lag.

Deze blikken vol ongerustheid maakte echter steeds vlug plaats fonkelende oogjes van blijdschap als ze hun mooie geschenken, snoepjes en mandarijntjes in ontvangst mochten nemen.

Nadat iedereen zijn pakjes ontvangen had en ook de ouders en de grootouders nog enkel Sinterklaasliedjes ten beste hadden gegeven verliet de Sint samen met Zwarte Piet en Miet de zaal. Op weg naar weer een volgende plaats waar nog meer kindjes ongeduldig op zijn komst zaten te wachten.

KUSdeGIRAF op FCH feest van Sinterklaas Sinterklaas sinterklaas FCH 2019 sinterklaas Feest van Sinterklaas FCH 2019

 

Meer foto’s van dit, door FCH georganiseerd, Sinterklaasfeest kan men vinden op NUUS-Lierde.

Wie meer wil weten over KUSdeGIRAF kan terecht op volgende site   https://www.kusdegiraf.be/