Melle zet zijn kampioenen in de kijker

Kampioenenviering

Vrijdag zetten Melle de Mellese kampioenen in de kijker met de traditionele kampioenenviering in de studio s M. Tussen de vele huldegingen door waren er twee gast optredens van Beatbox URUZ en Rope skipping DDF Crew.

Wouter Konings maakt muziek met slechts één instrument: zijn stem. Hij gaat al een tijdje als beatboxer URUZ door het leven. Hij vergaarde al een
gevuld palmares wat te veel is om op te noemen , maar vorig jaar werd hij vicekampioen van Belgi ë en onlangs werd hij in 3 de in Belgium’ s Got Talent
Video fragment:

https://youtu.be/Zc62iIPHjp4

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Rope skipping
DDF, zij werden winnaar bij “Holland’ s Got Talent. Hun palmares is indrukwekkend : zij worden gevraagd voor video’s, optredens in meer dan 3 5 landen en internationale tv-programma’s. Naast klinkende steden zoals Abu Dhabi,
Genève, Tokio enz …

Video fragment:

https://youtu.be/TVBih4luYZo

 

 

 

 

 

 

Huldiging Schoolkampioenen:
Winnaars scholenveldloop 2019
De Kokere Helena, Speteers Kevin, Eeckhout Emma, De Cock Hannes, Gons Lotte, Velghe Marcel, Haeck Am élie, Aissaoui Adam, Thessa Menieman Atta en Bruggeman Lars

Zwemmers : Orkabrevet:
Voor Sint-Vincentius: Fleur Van Belle, Iza Bastaerts, Tille Backx, Margaux Blyweert, Lou Van Wolleghem, Elise Bross é, Kobe Depouillon, Joran Tack en Lotte Gons
Voor het college Paters Jozefieten:
Burggraeve Arthur, Haeck Am élie, Govaert Damien, Serck Morgane, Libreebt Gilles en van Acker Elle
En voor de gemeenteschool:
Soraya Defrance, Nelle Van Rauwermeiren en Marcel Velghe


Uitreiking waardebon Sport Vlaanderen
Meibad is een recreatieve badmintonclub en is geen kampioen, maar zoals 17 andere ploegen die in onze verenigingengids staan bieden zij ook een aantal gratis kennismakingstrainingen aan en doen zij daardoor mee aan de maand van de sportclub. Sport Vlaanderen lootte in Oost-Vlaanderen 2 cheques uit van €250 voor aankoop van sportmateriaal en Meibad was één van de gelukkige sportclubs.

Huldiging ploegkampioenen
Petanque PC Verbroedering diverse ploegen
Lidwine Polffiet, Elsie Howcutt, Karin de Koning, Linda De Koninck, Anne-Marie Heuninck, Marie-Jeanne Mastelinck, Suzy Kallenbach, Inge Grootjans, Yentl De Caluw é, Kylie Van Kordelaar, Janssens Gregory, Laura Elyn, Marleen De Bon, Jacky De Smet, Smolderen Suzanne, Christiaan Van Biervliet, Tamara De Witte, Wim De Sloover, Linda Van de putte, Gilbert Step, Hubert Van Wetteren, Donald Van Lippevelde en Eddy Van Londersele

Volleybal Artevelde Zeta
Voetbal: De U21 van Tenstar MeDe werd in december kampioen in deel 1 van de voetbalcompetitie
Basket: Gent-Oost Eagles is een basketbalclub die traint en speelt in Melle Vogelhoek en Destelbergen. De U14A van deze club had en heeft zijn uitvalsbasis in Melle Vogelhoek en zij werden afgelopen seizoen kampioen in de provinciale reeks, dit onder leiding van coach Kwinten Vemiers.
Ook de heren B van Gent-Oost Eagles behaalden de titel in 3de provinciale en stoten door naar 2de provinciale, onder leiding van trainer Gekiere Cedric

Dans:
2 wedstrijdteams Streetdance van NBD werden kampioen:
Op het VLAAMS Kampioenschap Streetdance op 28/04/2019 te Merksem,behaalden ze beiden de 1 ste plaats in hun eigen categorie .
Het NBD JuniorTeam bij de Small groups Junior (12-15 jaar) en United StyleZ bij de Small groups Adults ( 16+)
Door deze resultaten mochten zij door naar het BELGISCH Kampioenschap te Leuven op 11/05/2019 waar het NBD JuniorTeam uiteindelijk de 2e plaats en USZ (United StyleZ) de 1 ste plaats behaalde!

Huldiging gediplomeerde trainers Vlaamse trainersschool
Wij willen dan ook de trainers die in Melle wonen en een diploma behaalden van de Vlaamse Trainersschool huldigen. Dit zijn Bogaert Jeroen , hij behaalde zijn diploma van hoger redder en Niels Schalck: hij werd instructeur B tennis

Sportverdienste
Het is elk jaar moeilijk om een kandidaat of meerdere kandidaten sportverdienste te kiezen. Er zijn zoveel mensen die zich inzetten voor de sport of zelf aan sport doen zonder enige vorm van glorie te zoeken. Toch hebben we dit jaar niet te lang moeten nadenken en hebben gekozen voor iemand die zich 24 jaar belangeloos heeft ingezet voor sport in de gemeente Melle : Ren é Bekaert 24 jaar voorzitter van de sportraad, zelf ook nog altijd sportief heeft dit jaar zijn voorzitterschap doorgegeven.

Huldiging individuele kampioenen
Trampoline Van Den Broecke Jennifer: werd op 13 januari 2019 Provinciaal Kampioen Trampoline.
Turnen Jappens Billie: werd Vlaams kampioen all round bij de categorie C 10 jaar.
Turnen Mathys Laure: zij werd 2de op het Vlaams kampioenschap bij de categorie C16 jaar
Turnen Van Hyfte Pearl: behaalde de 2de plaats Vlaams op B niveau bij de 14-15 jarigen
Acrobatische gymnastiek De Feyter Tine: behaalde, samen met haar partners Hanne Desimpelaere en Lisa Van der Haeghen, een zilveren medaille op het Vlaams en op het Belgisch Kampioenschap in het Acrogym B-niveau bij de 11-19-jarigen.
Atletiek Verstraete Fleur: werd dit jaar Belgisch kampioen speerwerpen bij de junioren
Tennis Cauhap é Sebastien: speelt tennis op internationaal niveau. Hij werd reeds Europees Kampioen U 12 in Frankrijk en Belgisch Kampioen U13 en momenteel is hij bij de 3 beste Belgen van de U 14 waarmee hij diverse Europese tornooien speelt.
G-tennis Van Damme Frederik is 40 jaar geleden geboren met het syndroom van Down en is dus een G-sporter. Hij behaalde meerdere medailles in het zwemmen en is één van de betere Gsporters in het ski ën waar hij in het alpijns ski ën tijdens de ” World Winter Special Olympics “juist naast de medailles greep. Momenteel ligt zijn focus op het tennis. Tijdens zijn deelname aan de “World Summer Special Olympics” in Abu Dhabi behaalde hij brons. (DDL)