OLSA wint topper tegen Wetteren: K. OLSA Brakel – K. RC Wetteren: 5-0.

Bij de thuisploeg was doelman Otte opnieuw paraat.

De bezoekers namen de beste start. Een vrije trap van Delanoit ging via de vingertoppen van Otte en de doelpaal naast. OLSA diende van antwoord. Meuleman pakte uit met een diepe bal richting Deryck die tegen doelman Verhoeven besloot. Iets voor halfweg de eerste speelhelft werd Ntambue foutief afgestopt in de zestien, de bal ging op de stip en Cordie trapte de elfmeter binnen. 1-0 na 21’. Een kleine vijf minuten later bracht Otte redding op een schot van Delanoit. Op het halfuur kwam Brakel dicht bij een tweede treffer toen Deryck een door doelman Verhoeven weggewerkte corner in één tijd via bovenkant deklat over trapte. Net voor de rust kwam Deryck iets te kort om een voorzet van Ntambue in doel te verlengen.

Tijdens de rust bleef de lichtgeblesseerde Deryck in de kleedkamer, De Haspe kwam in. Goed tien minuten ver nam Ntambue, na een overtreding op Zaïdi, plaats achter de bal en trapte die in de kortste hoek tegen de touwen. 2-0 na 56’. Op het uur nog eens een mogelijkheid voor Wetteren, Vandegeughte kopte een hoekschop net naast. De thuisploeg stak een tandje bij, de bezoekers zullen het geweten hebben. De Haspe stuurde Zaïdi de diepte in die Verhoeven geen schijn van kans liet, 3-0 na 62’. Goed tien minuten later verscheen De Haspe op aangeven van Pauwels voor doelman Verhoeven, de Brakelse aanvaller week iets te ver uit naar buiten en besloot over. Wetteren kwam niet meer voor in het stuk. Haezebroeck onderschepte de bal en speelde die door naar Ntambue die zijn tweede treffer liet optekenen. 4-0 na 80’. Enkele minuten later zorgde de ingevallen Schelstraete voor de forfaitcijfers toen hij zich aan de rand van de grote rechthoek van zijn opponent ontdeed en de bal mooi naast de doelman plaatste. 5-0 na 83’.

Komende week speelt OLSA opnieuw thuis, Tempo Overijse zakt af naar Brakel.