OCMW Lierde in samenwerking met Hulp in Huis

OCMW Lierde en dienstenchequebedrijf “Hulp in Huis” slaan de handen in elkaar.

Kennismakingdag bij OCMW Lierde op 10 december 2019 mocht op heel wat interesse rekenen.

Door de pensionering van een aantal OCMW-poetsvrouwen en het niet meer vervangen van deze diende er een andere oplossing gezocht. Dit om de Lierdenaar die nood heeft aan een poetsdienst op de best mogelijke manier van dienst te kunnen zijn.

Het Vast Bureau van het OCMW Lierde nam daarom enkele maanden terug de beslissing om een strategische samenwerking aan te gaan met een dienstenchequebedrijf.

Dit werd uiteindelijk het dienstenchequebedrijf “Hulp in Huis”, gevestigd in Wevelgem maar met één van zijn vele filialen in Zottegem.

Schepen Van De Maele en maatschappelijk assistent OCMW Lierde
Voorzitter BCSD Antoine Van De Maele en maatschappelijk assistente Joke De Sutter.

“De poetsdienst van het OCMW blijft sowieso haar huidige werking verderzetten, maar daarnaast willen we in samenwerking met Hulp in Huis, de dienstverlening uitbreiden en versterken.” aldus schepen en voorzitter van het Bijzonder Comit é voor de Sociale dienst Antoine Van De Maele.

“Bij elke nieuwe aanvraag zal de afweging worden gemaakt of het voor de klant meer aangewezen is, fiscaal en qua mate van hulpbehoevendheid, om bediend te worden door het OCMW of doorverwezen te worden naar dienstenchequebedrijf Hulp in Huis. Als men beroep doet op Hulp in Huis is er geen sociaal onderzoek nodig. En dienstencheques zijn fiscaal aftrekbaar. Ook kan men er, in tegenstelling tot bij het OCMW, terecht voor strijken en bereiden van maaltijden.

De uiteindelijke keuze blijft echter steeds bij de klant.” voegde hij er voor alle duidelijkheid aan toe.

 Wie doet wat?

De begeleiding van de klanten die doorverwezen worden naar Hulp in Huis blijft in eerste instantie bij het OCMW.
De maatschappelijk assistent zal, samen met de contactpersoon van Hulp in Huis, de klant bijstaan met o.a. de administratie die gepaard gaat met de bestelling van dienstencheques.
Op deze manier hopen zij op een snelle en vlotte manier iedereen de nodige poetshulp te kunnen aanbieden.

Kennismakingdag

Om het grote publiek de kans te geven van nabij even kennis te maken met de door Hulp in Huis aangeboden diensten werd er op dinsdag 10 december een kennismakingdag ingericht in de lokalen van het OCMW Lierde.   Maar omdat er ook een grote nood aan gemotiveerde poetshulpen is werd er tevens een jobdag aan gekoppeld.

Naast de voorzitter van het BCSD en de maatschappelijk assistent van het OCMW Lierde waren er ook gans de dag twee consulenten van Hulp in Huis aanwezig om de bezoekers te woord te staan. Ook de Dhr. Troch, zaakvoerder van Hulp in Huis, kwam een kijkje nemen en stond op zijn beurt graag de aanwezige pers te woord.

Het merendeel van de bezoekers waren wel potenti ële klanten doch er kwam toch ook een ruim aantal in een job geïnteresseerde poetsvrouwen opdagen.

Geïnteresseerde klanten kunnen contact opnemen met de verantwoordelijke van de poetsdienst van het OCMW, Joke De Sutter, maatschappelijk assistent.
tel. 055/43 10 29      email: ocmw.lierde@ocmwlierde.be

vergadertafel met OCMW Lierde en Hulp in Huis
Voorzitter BCSD Antoine Van De Maele en Hulp in Huis (Zottegem) consulenten Lien D’haeseleer en Silvia L’hoir.  
OCMW Lierde verantwoordelijke poetsdienst Joke De Sutter en Hulp in Huis zaakvoerder Dhr. Troch.