Voetbalclubs EEG en KSV steken langdurig zieke kinderen in AZ Sint-Elisabeth Zottegem hart onder de riem

Vanmiddag ging een delegatie van voetbalclubs Eendracht Elene Grotenberge en van KSV Sottegem langs bij langdurig zieke kinderen in het AZ Sint-Elisabeth. Het ging om een initiatief van de Zottegemse VZW STISA.

VZW STISA, meer info via deze link, werd opgericht door Stijn en Isabelle De Bruycker uit Zottegem. Ze verzamelen het jaar door allerhande speelgoed en overhandigen dat rond de eindjaarsperiode aan langdurig zieke kinderen in het ziekenhuis. Als toemaatje zorgt STISA er telkens voor dat de geschenken worden afgeven door ‘bekende’ mensen. Zo werden al talloze voetballers en TV-BV’s bereid gevonden. In dit geval overtuigde STISA dus spelers en bestuur van EEG en KSV om de geschenken af te geven. Ook burgemeester Jenne De Potter stapte mee in de delegatie.

“Het spreekt voor zich dat we een initiatief als dit gaan steunen,  Stijn en STISA zijn voor onze club geen onbekenden, zegt Koen Mons (Elene-Grotenberge).”Wij hebben met ons bestuur direct groen licht gegeven voor deze STISA-actie, prachtig dat we hieraan kunnen meewerken, vult  Didier De Baere (KSV Sottegem)  aan.

“Ik vind het mooi van beide clubs dat ze zich ‘samen’ engageren voor het goede doel, mooi voor een stad als Zottegem”, zegt Stijn De Bruycker van STISA.

Je kan vzw STISA ook individueel of met je vereniging steunen via De Warmste Week / project.stisa. Meer info: www.vzwstisa-be.webnode.be