Zondag 22 december Kerstcyclocross in Balegem

‘Kampioenschap van Oost – Vlaanderen’

Op zondag 22 december organiseren ex — beroepsrenner Rudy Colman en Conny Van Herreweghe, geruggensteund door een dynamisch Wielercomit é Berg, het provinciaal kampioenschap in Balegem — Berg. Vanaf 11 u tot 16 u krijg je op de Kerstcyclocross een spannend wielerspektakel voorgeschoteld. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Eindejaarsfeer, muziek, sportief vermaak, heroïsche duels voor de kampioentrui, een parcours waar enkel de allersterksten kunnen winnen, geurende hamburgers, de onvermijdelijke pintjes bier, Kerstman, uitpuilend caf é De Steenput en bijna voortdurend een klad passerende veldrijders: ziehier samengevat de ingredi ënten van de cyclocross in Balegem. ‘Gelukkig kunnen we rekenen op veel behulpzame handen. We hebben elk jaar een schare medewerkers nodig om zo’n cyclocross in goede banen te leiden, we kunnen ook rekenen op de steun van het gemeentebestuur, de sponsors, MPOS, seingevers, en de lokale politie. We zijn hen allen heel dankbaar’, weten drijvende krachten Conny en Rudy achter het provinciaal kampioenschap. Uit alle hoeken van Oost — Vlaanderen komen cyclocrossliefhebbers naar Balegem. Elk jaar opnieuw. Velen kijken er naar uit. De fans maken zich weer op om met een groot hart de strijd van de masters B, masters C & D, amateurs & masters A, nieuwelingen, junioren, beloften & elite zonder contract te volgen in Balegem.
Veldrijden blijft populair
Het veldrijden blijft populair in Balegem. Het wielercomit é garandeert spannende wedstrijden in het unieke decor van den Berg in Balegem. Men rekent voor het kampioenschap van Oost — Vlaanderen op een ware volkstoeloop. Veel wielerliefhebbers vinden die koers in de kerstperiode een mooie dag. Ze lopen tussen het volk, drinken pintjes, nippen aan hartversterkertjes, de blijmoedigheid die je dan in den Berg aantreft, dat is schitterend toch. Rudy en Conny, ze hebben een groot hart voor de wielersport. Organiseren is hen op het lijf geschreven. Ze zijn niet bang van een uitdaging. Balegem wordt op zondag 22 december het mekka van de wielerliefhebbers. Het wielercomit é nodigt u van harte uit. Uiteindelijk cre ëert men in Balegem een mooi wielerevenement, niet alleen voor de wielerliefhebbers in de fusiegemeente Oosterzele, maar voor gans Oost — Vlaanderen. Zak af naar Balegem.
Starttijden: 11 u (masters B & masters C en D), 12 u (amateurs & masters A), 13 u (nieuwelingen), 14 u (junioren), 15 u (beloften & elite zonder contract). Info: Rudy en Conny Colman — Van Herreweghe, 09 / 362 63 65.         Reporter 17