Een ‘andere’ kerstmarkt in de Zottegemse dekenale kerk

Ter gelegenheid van de kerstmarkten en/of Egmonts Winterdorp in het stadscentrum wordt al meer dan twintig jaar ook door de Parochieploeg Zottegem in de dekenale kerk aan de Markt een ‘andere’ kerstmarkt ingericht: geen dranken of andere kerstvreemde voorwerpen maar met een uitgebreid assortiment van artikelen die de boodschap van Kerstmis uitdragen en verwijzen naar de christelijke kersttraditie.

Daarbij worden naast exclusieve wenskaarten, kerststalletjes, speelgoed, kalenders enz. ook nog andere artikelen van de Abdij Affligem, Talentade, Symposium en Emmaüs te koop aangeboden worden.

De verkoopstand zal achteraan in de kerk opgesteld staan en door parochiemedewerk(st)ers bemand worden op zaterdag 14 december van 16 tot 20 uur en op zondag 15 december van 14 tot 18 uur. Deze kerstactie van de Parochieploeg Zottegem gebeurt zoals gewoonlijk ter ondersteuning van de projecten van vzw Welzijnszorg voor armoedebestrijding in Vlaanderen en Brussel.

Nieuw is dat de plaatselijke vzw Lichtpunt (voedselbedeling aan kansarmen) niet meer deelneemt aan de stedelijke kerstmarkt maar eveneens aanwezig zal zijn op deze ‘andere’ kerstmarkt in de centrumkerk, met een aanbod van kerstkaarsen. Overigens ook BUSO Velzeke sluit hierbij aan. De opbrengst van hun verkoopactie (tijdens dezelfde hiervoor vermelde openingsuren) is ten voordele van de eigen werking van deze organisaties.