Sportraad bijeen voor "sportersbelevenmeer-award te Lierde

“Sportersbelevenmeer-award” voor Lierde.

Was é én van de punten op de agenda van de Algemeen Vergadering van “Sportraad Lierde”.

voorstelling "sportersbelevenmeer-award" op AV sportraad te LierdeGisterenavond 11 december 2019 had in de raadzaal van het gemeentehuis te Lierde de Algemeen Vergadering van de “Sportraad Lierde” plaats.

Voorzitter Kurt De Gelas verwelkomde de talrijk opgekomen vertegenwoordigers van de diverse aangesloten clubs en de schepen van sport Antoine Van De Maele.

Hij stelde nogmaals duidelijk dat de Sportraad een adviesorgaan is naar het gemeentebestuur toe. Tevens stelde hij ook dat de gemeentebesturen naar de overheid toe geen verplichting meer hebben om een gemeentelijke sportraad te hebben doch dat Lierde de beslissing nam deze toch te behouden. De erkenning van de sportraad en huishoudelijk reglement gebeurden door de gemeenteraad van 21 oktober 2019.

Sportfunctionaris Vanessa De Pelecijn gaf een stand van zaken in verband met de uitleendienst, een overzicht van de voorziene activiteiten van de sportdienst en een toelichting bij de “Vrijwilligersavond” op 13 december 2019.

Dance-Experience by LN

Dance-Experience by LN is een dansschool gevestigd te Ninove en Lierde die danslessen geeft aan kinderen vanaf 4 jaar. In Lierde is de dansschool gevestigd aan de Kwaadstraat nr. 8

De Algemeen Vergadering aanvaarde Danc-Experience by LN als lid van de sportraad.

Sportersbelevenmeer -award.

Ook dit jaar daagde Sport Vlaanderen alle Vlaamse gemeenten en steden uit om deel te nemen aan de “sportersbelevenmeer-award”.

De gemeenten en steden die erin slaagden om vijf van de zeven uitdagingen tot een goed einde te brengen, mogen zich een jaar lang sportersbelevenmeer-gemeente of stad noemen

Lierde voldeed aan vijf van de zeven opgelegde criteria en mag zich dus een “Sportersbelevenmeer”-gemeente noemen. Hiervoor zal men volgende week in het “Huis van de Sport” te Gent een plaket in ontvangst mogen nemen dewelke in of aan het gemeentehuis zal aangebracht worden.

Toun ée Min érale voor sportclubs.

De sportfunctionaris deed ook reeds een oproep naar de clubs toe om zich als team in te schrijven op tourneeminerale.be en in februari 2020 deel te nemen aan Tourn ée Min érale.

Ze deed tevens een oproep om er eens over na te denken om met de club eens een speciaal evenement te organiseren om op deze manier mee de schouder te zetten onder de Tourn ée Min érale-campagne.

De Algemeen Vergadering werd afgesloten met een gezellige babbel, een drankje en een belegd broodje.