Het actiecomit é ‘Den Dok Blijft’ verspreidt een ludiek nieuwjaarskaartje.


Geraardsbergen. Het actiecomit é ‘Den Dok Blijft’ verspreidt vanaf morgen een ludiek nieuwjaarskaartje. Vanaf 2020 wil het actiecomit é uitgroeien tot een burgerplatform om in verschillende andere dossiers inspraak van de burger te bekomen.

Het actiecomit é ‘Den Dok Blijft’ heeft zich na één jaar actie voorgenomen om ook in 2020 met passie door te gaan.  Het actiecomit é zal ook in 2020 op dezelfde nagel blijven kloppen, ‘want het hart en de ziel van Geraardsbergen zijn groot onrecht aangedaan.  Op een hooghartige en sluikse manier werd een paar weken na de verkiezingen besloten het oudste openluchtzwembad van Belgi ë te sluiten.  Dit kunnen wij niet aanvaarden en zullen het nooit aanvaarden.’

beleidsparticipatie
Volgens woordvoerster Marleen Francq wordt ieder debat of overleg door het bestuur uit de weg gegaan. De inspanning om de bevolking te betrekken bij de oefening om de site Den Bleek in te vullen, heeft volgens Geert Van Damme niets met beleidsparticipatie te maken. ‘Het is onbegrijpelijk dat het gemeentebestuur op dergelijke manier het enthousiasme van haar burgers niet benut.’

Volgens Marleen Francq heeft de burger veel goesting om aan het beleid te participeren en moet het bestuur de beleidsdeuren opengooien. In 2020 wil het actiecomit é ‘Den Dok Blijft’ uitgroeien tot een waar burgerplatform en wil het zich ook concentreren op andere dossiers. Om haar eisen kracht bij te zetten, wordt er vanaf morgen een ludiek nieuwjaarskaartje verspreid.

Julien Borremans