Driekoningen Sterzingen in Zottegem, nog steeds traditie!

In 1985 staken drie vrienden, Ghislain Diependaele, Jo Van Gansberghe en Wilfried Carnewal de koppen bij mekaar om het “Sterzingen” nieuw leven in te blazen. Verkleed als koningen uit het oosten voorzien van goud wierook en mirre bezochten ze het ziekenhuis, rusthuizen en enkel drankgelegenheden.

Ze brachten de kerstboodschap door het zingen van meerstemmige kerstliederen onder begeleiding van de mondharmonica. Bij hun vertrek werd er op het portiek van de deur 19-C+M+B-85 met krijt aangebracht, Christus+Mansionem+Benedicat wat wil zeggen “Dat Christus deze woning zegene”.

35 jaar later brengen we op zaterdag 4 januari hetzelfde scenario. Intussen zijn er herders-muzikanten bij gekomen om de muzikale begeleiding te versterken met doedelzak, klarinet, accordeon en trompet. Er wordt tegen 20.15 uur halt gehouden aan de kerststal op de Markt voor de kerstboodschap en de samenzang met de toehoorders, de Zottegemse koren en de “Drie Koningen” van de Macekliersgilde.

Zie hieronder voor de routing van de dag.