vrijwilligers Lierde

Gemeente Lierde dankt haar vrijwilligers met een vrijwilligersfeest.

Op vrijdag 13 december 2019 nodigde het gemeentebestuur hen uit erkentelijkheid uit naar OC De Lier voor een hapje en een drankje.

schepenen danken de vrijwilligers
Schepen van Sport Antoine Van De Maele en schepen van Cultuur Katlijne Scheirlinckx verwelkomden en bedankten de vrijwilligers.

“Daar vrijwilligers een belangrijke partner en onmisbare schakel zijn in het verwezenlijken van talrijke activiteiten is het nogal wiedes dat ze af en toe in de bloemetjes gezet worden. Ze zijn onmisbaar en onbetaalbaar.” wisten schepen Antoine Van De Maele en schepen Katlijne Scheirlinckx ons te vertellen.

Waar worden de vrijwilligers ingezet.

In een kleine landelijke gemeente als Lierde worden vrijwilligers ingezet bij o.a. de jaarlijkse scholenveldloop en herfstsportmatinee, de buitenspeeldag en mobiliteitsweek, de cong éconcerten, het gidsen van bezoekers in kader van ‘Vlaamse Meesters in Situ’, het kaften van boeken en het begeleiden van verwendagen in de bibliotheek…

Mede dankzij de onbaatzuchtige inzet van deze vrijwilligers kan gemeente Lierde haar inwoners een mooi vrijetijdsaanbod bieden.

Het vrijwilligersfeest.

Een 100-tal vrijwilligers en hun partner schreven zich in en tekenden present voor een gezellige avond met een hapje en drankje.

Schepen van sport Antoine Van De Maele en schepen van Cultuur Katelijne Scheirlinckx namen de honneurs waar en verwelkomden de vrijwilligers.

E-Line and the old farts op het vrijwilligersfeestNa het welkomswoord van burgemeester Jurgen Soetens, die namens de gemeente nogmaals alle vrijwilligers bedankte, werd de avond vervolgd met een optreden van de akoestische band “E-Line & the old farts”.

Dit trio (dat voor de gelegenheid blijkbaar een quartet geworden was) bracht op cajon, basgitaar en gitaar heel wat bekende luisterliedjes. De zangeres bracht met haar prachtige stem, in zowel Nederlands, Engels, Frans als Spaans, nummers waarbij de meezingfactor nooit ver weg was.

Tijdens het eerste deel van het optreden konden de hongerigen zich ondertussen (overdadig) te goed doen aan heerlijke “spitsburgers”.

Na een korte pauze, met natuurlijk ook een hapje en drankje, ging de band terug van start en werden algauw de beentjes losgegooid.

Het was een prachtige avond die door alle aanwezigen zeer zeker gesmaakt werd. Niet alleen voor de drankjes, de overheerlijke “spitburgers” en de zeer prachtige muzikale omlijsting doch ook voor de appreciatie die ze vanwege het gemeentebestuur mochten ontvangen.

Vrijwilligers, jullie zijn onbetaalbaar. Dank voor alles.