Ramp in plaats van top-koopdagen voor Zottegemse handelaars

Open VLD gemeenteraadslid Sven Mornie laat weten dat wat dit weekend top-koopdagen hadden moeten worden voor de handelaars in het centrum van Zottegem uitgedraaid zijn op een ramp.

“Zaterdag kreeg ik de vraag waarom de winkelstraten in Zottegem afgesloten waren”, aldus  Sven Mornie (Open VLD). “Om 16.30 uur waren de winkelstraten leeg. Onvoorstelbaar! Handelaars kregen boze klanten over de vloer en de toegangswegen zaten potdicht. Dat terwijl de handelaars zelf niet op de hoogte waren! Wat voor onze zelfstandigen één van de “TOP”-koopdagen moest worden is uitgedraaid op een ramp wat omzet betreft. Onze plaatselijke middenstand verdient beter! Wanneer gaat het huidige bestuur eens beseffen dat Zottegem een “stad” is om boodschappen te doen. Uit goede bron blijkbaar volgende week zaterdag terug van dit. Dit kan echt niet meer. Ik moedig iedereen aan om onze plaatselijke middenstand de komende koopzondagen te steunen. Zij verdienen beter!”

Schepen van Citymarketing Brecht Cassiman (N-VA) laat weten dat er in de eindejaarsperiode een aantal shopnamiddagen zijn vooropgesteld. “Enkel de Hoogstraat en Stationsstraat zijn hierbij afgesloten voor autoverkeer. De Heldenlaan is dan wel bereikbaar en maximaal benut voor parkeren. Ik was in het centrum om 14.30 uur en het was op de koppen lopen, alle parkings en randparkings waren zo goed als volzet. Door het slechte weer zijn de straten sneller leeg gelopen dan vooraf gehoopt. Dat is een factor die je helaas niet in de hand hebt. De reactie van Sven vind ik dan ook heel kort door de bocht. Niets meer, niets minder. Misschien hebben we ook wel de verkeerde gewoonte om steeds maar door dat centrum te willen rijden op een moment dat we in feite doorgaand verkeer zijn, maar dat is een bredere discussie natuurlijk.”

X