Imposant Flanders Gospel Koor in Sint – Martinuskerk Balegem

Balegem Leeft’ blij met mooi succes’

Imposant. Zo kan men in één woord het optreden van het Flanders Gospel Koor in de Sint — Martinuskerk in Balegem omschrijven. Het koor verraste met een perfect opgebouwd optreden. Het tweede event van ‘Balegem Leeft’ werd een mooi succes. Het publiek reageerde enthousiast. ‘Een geweldig klank- en lichtspel’, klonk het. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

‘Het werd inderdaad een schot in de roos’, beamen voorzitter Eddy Van Dorpe en het voltallig team van ‘Balegem Leeft’. Ronduit schitterend. In een wervelwind van songs was snel duidelijk dat het ‘Flanders Gospel Koor’ de kerk ging inpalmen. In het eerste deel van het concert kon het publiek genieten van een swingend optreden, in het tweede stuk ging men iets   de religieuzere toer op. Het koor gaat op zoek naar wat het zo uniek maakt: de tomeloze inzet voor gospelmuziek. Intrigerende, karaktervolle stemmen. Een prachtige avond, getekend Flanders Gospel Koor. Met veel dank aan ‘Balegem Leeft’, dat erin slaagde om het Flanders Gospel Koor te strikken voor een optreden in de Sint — Martinuskerk in Balegem. Stond er klasse in de Sint — Martinuskerk? Alleszins. Het concert is gepolijst, mooi opgebouwd. Het publiek was meteen in de ban, een concert van het Flanders Gospel Koor is kijken, luisteren, genieten. Het koor weet perfect wat zo’n avondje inhoudt. Het concert loste de hoge verwachtingen in. Het slaat aan. Het koor blijft vol gas doorgaan. Het publiek genoot en de bewondering zou naarmate het concert vorderde alleen maar toenemen. Het was snel duidelijk dat het publiek een aangename avond wachtte. Het concert gooide hoge ogen. Een absolute voltreffer. Het publiek kreeg ook nog een extraatje van het koor, een swingend bisnummer. Een welverdiend warm applaus. Foto’s zijn te bezichtigen op www.balegemleeft.be en op de facebook pagina.
‘Balegem Leeft’ blikt heel tevreden terug. Voorzitter Eddy Van Dorpe: ‘De eerste genodigden zakten reeds af om 18 u 30, terwijl het concert pas startte om 19 u 30. Geen probleem, ze konden al genieten van een drankje. De toeschouwers konden ook genieten van het goede leven: het Gijzelaarke, koffie al dan niet vergezeld met ‘nen Balegemse,’ warme chocomelk, en frisdranken werden geserveerd. Slagerij ‘Gunther en Wendy’ gaf het beste van zichzelf. Veel lof voor de lekkere broodjes met Breydelham en mosterd-honing sausje, en lekkere pasta. We sloten ons tweede event met veel voldoening af’, besluit voorzitter Eddy Van Dorpe.
We kregen ook al een primeur: ‘Balegem Leeft’ pakt tijdens Bruisend Balegem 2020 uit met een ‘Zomer Bar’. De kersverse vereniging ‘Balegem Leeft’ is een aanwinst voor het al rijke verenigingsleven en wil Balegem blijvend op de kaart zetten.     Reporter 17
videoclip: