Met een goed gevoel de winterstop in

Sp.Waasmunster 0 – Voorwaarts Gijzel Oosterzele 5, VGO B stunt tegen OB Lebbeke en Damesploeg blijft verbazen

Sp.Waasmunster   0 — Voorwaarts Gijzel Oosterzele   5
Voorwaarts Gijzel Oosterzele pakte tegen Sparta Waasmunster een verdiende zege. De kansen werden verzilverd door Jens Haelterman (2), Simon De Vroe, Benjamin Heyde, Jasper De Graeuwe. Bij de rust: 0 — 3. Game al -over voor Sparta, dat een sterke reeks van 6 ongeslagen wedstrijden had neergezet. Het gaf de riante zege van Voorwaarts Gijzel Oosterzele nog meer glans. Finaal flikkerde er een 0 — 5 op het bord. De score had nog hoger kunnen oplopen. Voorwaarts Gijzel Oosterzele mag de competitieonderbreking in met een goed gevoel. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Jens Haelterman
Benjamin Heyde

Voorwaarts Gijzel Oosterzele werd al snel de betere ploeg, gebruikte goed de ruimte en bleef de controle bewaren. Sparta Waasmunster botste op een goed georganiseerde VGO verdediging. VGO was gewoon scherper, bleef lopen en druk zetten. Door de riante zege duikelt Voorwaarts Gijzel Oosterzele de linker kolom binnen, staat na 16 wedstrijden op de zevende plaats met 23 punten. VGO wekte in de duels met Vrasene ( 3 — 3 ) en Sparta Waasmunster (0 — 5) in geen geval de indruk dat het naar de winterstop snakte. In deze laatste twee wedstrijden scoorde VGO maar liefst achtmaal. Tot groot genoegen van de ganse VGO — entourage. De veronderstelling dat Voorwaarts Gijzel Oosterzele, na de teleurstellende partij tegen SV Zaffelare (2 — 4) – met twee uitwedstrijden op rij – smachtend zou uitkijken naar de winterpauze, bleek uiteindelijk tegen Vrasene en Waasmunster niet te kloppen. Voorwaarts Gijzel Oosterzele heeft dit seizoen nog de doelstelling: zo ver mogelijk doorstoten en wie weet nog een plaats in de eindronde afdwingen. Het kan. VGO wint ook ‘moeilijke’ matchen tegen topploegen. Er zijn nog 14 wedstrijden te gaan. De match tegen Sparta Waasmunster heeft bewezen dat de ambitie van het huidige Voorwaarts Gijzel Oosterzele nog groot is.

VGO B stunt tegen OB Lebbeke

Simon De Vroe
Jasper De Grauwe

Het B — elftal van Voorwaarts Gijzel Oosterzele bonkt al even op de poort naar deelname eindronde met een verrassende 4 — 3 zege tegen OB Lebbeke, tweede in de stand. De uitslag was helemaal knotsgek. VGO versaagde niet. Matthijs opende de score, Boussebaba stelde gelijk (pen.). Een ontketend VGO bouwde dankzij Nyssen (pen.), en Moerman (2 treffers) een 4 — 1 voorspong op. Van een verrassing gesproken. Het bleef wel spannend. OB Lebbeke kwam via Boussebaba nog terug tot 4 — 3.   Voorwaarts Gijzel Oosterzele: mentaal en fysiek sterk. Een overwinning, op karakter. Het pompte veel energie. De ploeg wordt conditioneel sterker. Wat het B — elftal in vierde provinciale D aan het presteren is, is op zich al straf. Een vierde plaats met 26 punten, knap toch. Zeker bij Voorwaarts Gijzel Oosterzele houdt men van strijders. Het werd een topdag voor het Oosterzeelse voetbal: de reserven (3 de B) wonnen met 1 — 0 van buur FCE Moortsele.

Damesploeg blijft verbazen

De damesploeg van Voorwaarts Gijzel Oosterzele (3 de provinciale) blijft verbazen. Het VGO – elftal was in Ooidonck Leerne een lust voor het oog. De VGO — dames zetten van meet af aan de match naar hun hand. Ze waren in alle linies beter. VGO was snel klaar met SK Ooidonck Leerne. Finaal: 1 — 8. De score had zelfs nog hoger kunnen oplopen. De VGO — dames denderden over SK Ooidonck Leerne heen. Hun defensie zag meteen sterretjes, in ware commandostijl begonnen de kwieke VGO dames aan een belegering. Ooidonck Leerne werd van het kastje naar de muur getikt. Game snel over voor Ooidonck   Leerne, dat toch ook één goaltje kon meepikken. De VGO dames voetbalden top. VGO   staat vierde met 28 punten en scoorde al 78 keer.
We wensen voorzitter Chris Govaert, het (jeugd)bestuur, de coaches, de spelers, de dames, de sponsors, het kantinepersoneel en de supporters, een hoopvol en ambitieus sportjaar 2020.       Reporter 17