‘Meerjarenplan biedt financiële ruimte voor het openhouden van het openluchtzwembad Den Bleek.’


Geraardsbergen. maandag 30 december voerden leden van het actiecomité ‘Den Dok Blijft een ludieke manifestatie bij het begin van de gemeenteraad. Bezoekers werden getrakteerd op ludieke grappen en grollen van de kerstman. Bij het begin van de gemeenteraad ging het stoetsgewijs richting gemeenteraad, waar de stemming van het meerjarenplan 2020-2025 op de agenda stonden. Met de nodige luister en muziek baande het gevolg zich richting burgemeester Guido De Padt. Hij kreeg een kader met een cartoon overhandigd. Daarna kon de gemeenteraad rustig van start gaan.

Volgens het actiecomité ‘Den Dok Blijft’ kan de stad Geraardsbergen het openluchtzwembad ‘Den Bleek’ openhouden. De financiële injectie van de Vlaamse overheid heeft volgens de actievoerders de stad meer budgettaire armslag geven. ‘Het stadsbestuur trekt 500.000 euro uit voor de inrichting van Den Bleek. Daarnaast voorziet het stadsbestuur ook nog 300.000 euro voor burgerinitiatieven. Als er nu één ding is waar de Geraardsbergenaars massaal achter staan, is het wel de heropening van hun open dok. Hier heeft het stadsbestuur meteen al een breed gedragen initiatief waar onmiddellijk werk kan van worden gemaakt.’

Julien Borremans

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X