©Zottegem Atletiek

Nationale veldloop in Zottegem

Na het jubileumjaar 2019 en de organisatie van het Provinciaal Kampioenschap Veldlopen in dat jaar, sluit Zottegem Atletiek terug aan met de jaarlijkse traditie. Zottegem Atletiek start 2020 op een sportieve manier. Voor de 48ste  maal organiseert Zottegem Atletiek een nationale veldloop voor dames en heren.

De veldloop in Zottegem is gekend als een echte veldloop voor Flandriens, die een heuvelachtige parcours niet schuwen. Het bracht dan ook al winnaars zoals Hanne Verbruggen die vorig jaar Provinciaal Kampioen werd en nadien BRONS pakte op het Belgisch Kampioenschap veldlopen te LAKEN en Van Der Kelen Ward die toen ook aan het langste eind trok na een spannende wedstrijd, waarbij nog vijf kandidaten streden in de laatste ronde. Er zullen geldprijzen voorzien worden voor verschillende reeksen, m éér info vind je op de website. De organisatie gaat door op zondag 26 januari 2020 vanaf   12 uur. Het volledige gebeuren speelt zich af achter de ‘Bevegemse Vijvers’ aan het festivalterrein.  Met dank ook, aan de genodigde SPONSOREN die de Ereprijzen zullen overhandigen.

Op de omloop zijn alle atletiekliefhebbers welkom. De eerste start voor kangoeroes meisjes wordt gegeven om 12.00 uur. Er zijn categorie ën voor dames en heren, van benjamins geboren in 2012 tot en met masters, verdeeld over 24 reeksen. Iedere aangekomen atleet ontvangt een naturaprijs. Niet-aangesloten atleten tot en met scholieren kunnen gratis   deelnemen aan deze wedstrijden. Niet-aangesloten Juniores/Seniores en Masters kunnen deelnemen mits aanschaf van een dagvergunning van 10 euro.

Praktische info

  • Datum en plaats: 26 januari 2020 om 12 uur   nabij de Bevegemse Vijvers – Zottegem.
  • Secretariaat: feestzaal Bevegemse Vijvers.
  • Kleedkamers:   sporthal.
  • Prijsuitreiking: feestzaal Bevegemse Vijvers.

Noteer alvast volgende organisaties in jouw agenda:

  • Start2Run  op  dinsdag 7 April 2020 op Stedelijk Sportstadion te Zottegem.
  • 39ste  Egmontloop op zaterdag 15 augustus 2020 op het Stedelijk Sportstadion te Zottegem
  • Jaarlijks Eetfestijn op zaterdagavond 21 en zondagmiddag 22 november 2020 in het Ontmoetingscentrum van Velzeke.

Heb je interesse om aan atletiek te doen? De place-to-be is het Stedelijk Sportstadion te Zottegem op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag. Daar word je deskundig begeleid door de ZA-trainers die je met kennis van zaken alle takken van de atletieksport aanleren.

Voor meer informatie contacteer  www.zottegem-atletiek.be  of  za@val.be!