De Windeekse Groenbuiken zorgen voor extra Nieuwjaarsfeer

Verbluffende Vuurshow en sfeervolle muziek op Marktplein

De Windeekse Groenbuiken organiseerden op zaterdag 11 januari op het Marktplein een vurige Nieuwjaarsdrink. Dit keer geen kerstboomverbranding, wel programmeerden de Groenbuiken opnieuw de Vuurshow. Verbluffend. Heel knap allemaal en uiteraard werd het event opgefleurd met muziek. Het Marktplein van Scheldewindeke werd opnieuw d é ontmoetingsplaats voor de liefhebbers van winterse gezelligheid. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
Het event werd in een nieuw jasje gestoken. Sommigen misten wel de kerstboomverbranding. Op de vorige edities was het mooi om zien, vlammen die hoog de ijzige lucht inschieten. Het had altijd iets speciaals, zo’n toren brandende kerstbomen, zo’n fontein van vuur en vonken,… Maar veel begrip voor de beslissing van de Windeekse Groenbuiken om geen kerstboomverbranding meer te organiseren. Vuur stoken is inderdaad heel vervuilend. De zorg om het klimaat is de reden van de beslissing . Trouwens steeds meer en meer gemeentebesturen geven geen toelating meer voor een kerstboomverbranding. De Vuurshow, de zalige cocktail van eten en drinken en de steengoede muziek zorgden ervoor dat het Marktplein opnieuw een vat vol leven werd. Met de Vuurshow — een heel genietbaar spektakel voor jong en oud — veel warmte en sfeer zaterdagavond op het Marktplein van Scheldewindeke.   De Windeekse Groenbuiken hebben zich afgesloofd   om van de eerste editie van de ‘Vurige Nieuwjaarsdrink’ een succes te maken. Een geslaagde vernieuwing. Velen beleefden een zalig avondje, laat staan nachtje in Scheldewindeke. Traditiegetrouw bleven de ‘nachtraven’ opnieuw lang blijven plakken op het gezellige Marktplein van Scheldewindeke.
En nu op naar Windeke kermis. Noteer alvast in je agenda: Zomerkermis van vrijdag 3 juli tot en met woensdag 8 juli met onder andere Christoff en de nieuwe Vlaamse boysband Bobby. Het jaarlijks eetfestijn vindt plaats op zondag 4 oktober 2020.     Reporter 17