Politie haalt vijf chauffeurs die positief testen op drugs uit het verkeer.


Geraardsbergen. Dit weekend plukte de politie van Geraardsbergen/Lierde vijf chauffeurs uit het verkeer die positief testen op drugs. Zeven andere bestuurders hadden te veel gedronken. De controles werden over het ganse grondgebied van Geraardsbergen uitgevoerd.

Dit weekend was de politie erg actief op de Geraardsbergse wegen. Vijf bestuurders werden aan de kant gezet wegens drugsintoxicatie. Zeven andere chauffeurs hadden een glaasje te veel op. Jurgen De Landsheer: ‘Het stond in alle kranten én werd aangekondigd op onze sociale mediakanalen: het voorbije weekend werd er intensief gecontroleerd op alcohol in het verkeer! Helaas zijn de resultaten er niet naar… zowel zaterdag 11 als zondag 12 januari werden er bestuurders betrapt onder invloed van alcohol en/of drugs.’

In totaal werden 176 adem- en 14 speekseltesten afgenomen. Verder werd nog 1 proces-verbaal uitgeschreven voor het sturen zonder rijbewijs, het negeren van een oranje verkeerslicht en onaangepaste snelheid. Ten slotte werd nog 1 onmiddellijke inning opgemaakt voor het niet dragen van de gordel en werden er 6 processen verbaal van waarschuwing uitgeschreven.

Julien Borremans