De 15de Groene Pluim (2019) was voor VZW Benefiet Haïti

Drie kandidaten voor ‘Groene Pluim’ Groen Zottegem

Tijdens haar nieuwjaarsreceptie op zaterdag 25 januari zal Groen Zottegem voor de 16de keer de ‘Groene Pluim’ uitreiken aan mensen of organisaties mensen die ‘zich bijzonder inzetten om van Zottegem een sociale, milieuvriendelijke en bruisende stad te maken.’ uit de 9 kanshebbers werden 9 kandidaten weerhouden: Speelbos Droombergen, Cunina vzw en de jeugdraad Zottegem.

Voorafgaand aan de uitreiking wordt teruggeblikt op het voorbije jaar en zal Vlaams parlementslid Mieke Schauvliege een ‘inspirerend woordje’ plaatsen over Natuur en Ruimtelijke Ontwikkeling. “De ervaring die Mieke het parlement binnenbrengt, is niet van de minste”, klink het bij Groen Zottegem. “Ze werkte als wetenschappelijk medewerker aan de UGent, als beleidsmedewerker bij Velt en bij het Agentschap voor Natuur en Bos en als directeur van de Groendienst bij stad Gent.”

Praktisch

De uitreiking van de Groene pluim vindt plaats in het Ontmoetingscentrum te Leeuwergem Gentse Steenweg 306. Iedereen is welkom vanaf 19 uur.   Groen Zottegem trakteert op een hapje en een drankje.