Rachelle Vandenbussche is 105 jaar.

Rachelle Vandenbussche vierde gisteren haar 105de verjaardag. Rachelle werd geboren in Heine Saint Paul op 19 januari 1915. Zij is de dochter van Emile, François Vandenbussche. Deze was koolmijnarbeider van beroep. Haar moeder noemde Mathilde Vandenmenschbrugge ( huishoudster). Op 27- jarige leeftijd leerde ze haar man Andr é-Josef Roeland kennen. Ze traden in het huwelijksbootje op 7 augustus 1942. Hun huwelijk werd toen voltrokken door schepen Frans Beerens van Nederbrakel. Getuigen waren Albert D’Haeze en Ernest Sadones. Rachelle was beroepsmatig actief haarkapster en haar man was metselaar. Rachelle kreeg twee kinderen. Dochter Annie is in 2017 overleden.
Rachelle is woonachtig in een assistentiewoning van de Najaarszon in Brakel.   Volgende woensdag heeft er nog een uitvoerige viering plaats met het personeel en bewoners van de Najaarszon. Gisteren werden de klassieke geschenken overhandigd door het Brakels gemeentebestuur.