Els De Schepper maakt er geen eind aan

Cabaret in GC De Kluize

De liefhebbers van cabaret hebben in GC De Kluize een aangename avond beleefd. Uitverkocht. Van een succes gesproken. Velen wilden de show ‘Els De Schepper heeft besloten er geen eind aan te maken’ niet missen. Gelukkig maar, ‘Elske’ heeft nog heel veel zin in het leven. Geteisterd door een zware verkoudheid bleef volbloed Els De Schepper zich afsloven om vaart te krijgen in haar allernieuwste show. Meteen is er interactie met het publiek. Ze bleef maar sleuren om het publiek mee te krijgen. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
Ruim twee uur — zonder pauze – met snottebellen cabaret maken, het is een krachttoer. Duidelijk, het podium is haar heiligdom. Een hele mond vol, maar olijk ‘Schepperken’ wil met haar nieuwste show een statement maken. Ze wil meer dan ooit het leven vieren. Actrice, com édienne, zangeres, schrijfster, cabaretière,…een mens vraagt zich af waar ze de energie blijft halen. Ze maakt cabaret met grote C, hilariteit, ontroering, pakkende verhalen, muzikale parels,…Els De Schepper: puur, eerlijk, zotte doos, top wijf, vertelsels uit haar leven gegrepen. Een ode aan het leven. Er waren momenten dat het zeer stil werd in GC De Kluize: emoties. Ze wil iets doen rond zelfdoding. Ze heeft in haar leven ook al wat tegenslagen moeten verwerken: operaties, haar grote liefde overleed plotseling, ze verloor goede vrienden aan zelfdoding. Ze zat zelf ook één maal zeer diep, gelukkig herpakte ze zich. En hoe? Els De Schepper heeft besloten er geen eind aan te maken. Ze gaat nu met een zelf geconstrueerde roze bril door het leven. Ze neemt het in haar show ook nadrukkelijk op voor de vrouw. Ze rijgt de dosissen humor aan mekaar. Groteske anekdotes en confronterende eerlijkheid.   Ze is van plan zich enkel nog meer te amuseren. In haar show ‘Els De Schepper heeft besloten er geen eind aan te maken’ staat ze er dit keer niet alleen voor. Finaal krijgt ze hulp van de ondertussen legendarische ‘Rita uit Gent en ‘de Vettige Nonkel’ die een aardig stuk komedie opvoeren. ‘Klein Elske’ belt met de preventielijn en weet met haar kinderlijke naïviteit alle harten te doen smelten. Bovendien is er de deurenkomedie ‘Els is om zeep’, waarbij een voltallige alter — ego cast zich te goed doet in een hilarische whodunit in zuivere slapstickstijl. In haar boek ‘De reis van de Heldin’ beschrijft ze haar avontuurlijke pad dat heldin in sp é Els De Schepper heeft bewandeld. Je komt stap voor stap tot meer grondige inzichten.
Het publiek vroeg en kreeg een extraatje, beloond met een stormachtig applaus. Els De Schepper hield in GC De Kluize één van haar try — outs. Het is nog wat zoeken en tasten, er zitten nog een aantal dode momenten in, maar wie ‘Elske’ kent weet dat ze er zal staan op de prèmiere op 14 februari 2020 in het Capitole Gent. Uiteraard staat humor bovenaan de agenda. De chemie tussen haar en het publiek zit nog altijd goed. De ingredi ënten die van Els De Schepper al jarenlang een succes maken, blijven grotendeels dezelfde. Er is altijd plaats voor humor, zang, vertellen. Door haar verkoudheid ging het zingen (nasaal stemgeluid) ook al wat moeilijker. Maar niemand die er om baalde. Els De Schepper heeft een grote schare trouwe fans. Conclusie: hier en daar moet de cocktail van ‘Els De Schepper heeft besloten er geen eind aan te maken’ nog wat meer op smaak gebracht worden. Maar zeker weten, haar nieuwste show gaat een sterke voorstelling worden. Klasse drijft altijd boven.       Reporter 17