Plattelandsproject goedgekeurd voor Herzele!

De Plaatselijke Groep van LEADER Vlaamse Ardennen keurde in totaal 7 nieuwe plattelandsprojecten goed. De projecten geven een economische, ecologische, educatieve en recreatieve impuls aan het Oost-Vlaamse platteland en verhogen zo de leefbaarheid ervan.Een van de projecten zal worden gerealiseerd in Herzele, waar de gemeente, in samenwerking met lokale en regionale partners, ingrepen zal doen in de paden van de Grote Route die over haar grondgebied loopt.

Men wil de route met een totaal-budget van 58.000 EUR verder vermarkten zodat meer toeristen aangetrokken worden.
De thema’s kunst, erfgoed en stilte zullen daarmee structureel worden verankerd in de regio.

“Het LEADER-programma investeert in totaal 2,56 miljoen EUR in het Oost-Vlaamse platteland. De totale cofinanciering in dit project – dat zijn de subsidies die Europa, Vlaanderen en de provincie geven – bedraagt 59% daarvan,” zegt Leentje Grillaert, gedeputeerde bevoegd voor Landbouw en plattelandsbeleid.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X