Sint-Goriks-Kring Speelt Lili en Marleen

Sint-Goriks-Kring is een culturele vereniging met als thuisbasis Sint-Goriks maar staat open voor iedereen. Sint-Goriks-Kring is ontstaan uit een jeugdclub die sinds 1967 jaarlijks een toneelopvoering onder haar activiteiten had. De traditie wordt sinds 1981 verder gezet door Sint-Goriks-Kring onder de vleugels van huidig voorzitter Peter De Bie.

Sinds 1981 wordt de regie van het jaarlijks toneel verzekerd door bestuurslid Raf De Pessemier die de keuze van dit jaar toelicht.

“De keuze van het te spelen stuk is een heel moeilijke oefening waarbij rekening dient gehouden te worden met het soort toneelwerk, het aantal spelers en wat ze aankunnen en de beperkte ruimte op het podium van het OC St-Goriks. Sint-Goriks-Kring speelde de afgelopen jaren al heel wat genres met onder andere een stuk van Woody Allen, van Alan Ayckbourn maar met heel veel Vlaams werk van bvb. Paul Coppens. Uitdagingen worden daarbij niet uit de weg gegaan en het blijft niet enkel bij de zogenaamde billenkletsers.”

“‘Lili en Marleen’ hoort zeker bij die uitdagingen vermits op basis van het toneelwerk door VTM niet minder dan 130 afleveringen gespreid over 10 jaar gedraaid werden. Het is na ‘De Kampioenen’ ongetwijfeld de meest succesrijke serie. Het verhaal is bekend: wij maken kennis met Rik en zijn dochter Nieke. Rik is een sjacheraar die eigenaar is van caf é De Lichttoren maar die uitgebaat wordt door zijn zus Lisa. Op enkele dagen voor de bevrijding in 1945 begint het verhaal met Stavros die ontsnapt is uit krijgsgevangenschap en onderdak zoekt. Nieke papt inmiddels aan met een Duitse soldaat en houdt er ook een blijvende herinnering aan over. Het is geen droevig verhaal maar een ontspannen komedie waar Jef en Ida hun steentje toe bijdragen en waar wat nostalgie troef is.”

Spelers zijn: Valentin Nies als Rik, Veerle De Pessemier als Lisa, Sigrid Van Helleputte als Nieke, Patrick Verplanken als Stavros, Kathelijn De Rijcke als Ida, Ben Kerremans als Jef, Ruben Blomme als Pierre, Tessa Verplanken als Marleen, Vicky De Sutter als Lili, Peter Lagaert als Hans en Patrick De Schrijver als Tom.

Germain Bonne staat in voor de muzikale begeleiding.

Opvoeringen in het OC Sint-Goriks op zaterdag 14,21 en 28 maart om 20u, op zondag 22 maart om 18u30 en vrijdag 27 maart om 20 uur.

Kaarten bij de leden en na reservatie op het onderstaand nummer. Die reservatie is verplicht om iedereen een kans te geven een plaats in te nemen en kan op nr 0468 13 21 05 enkel tussen 18 en 21 uur.