GP Stad Zottegem heet voortaan ‘Egmont Cycling Race’ met start in Oosterzele

De GP Stad Zottegem heet voortaan de Egmont Cycling Race en start in Oosterzele. De ploegvoorstelling, het rennersdorp en de officieuze start blijven aan de Buke in Zottegem.

De verandering die in 2019 werd ingezet door de aankomst van de Grote Prijs Stad Zottegem te verplaatsen naar Buke wordt door de Zottegemse Wielerclub vzw in 2020 verdergezet.

Jo Gosseye (voorzitter Zottegemse Wielerclub vzw): “Verleden jaar hebben we inderdaad een wijziging doorgevoerd wat betreft de aankomstplaats van onze profkoers die als 1.1-wedstrijd op de Continentale kalender van de UCI prijkt. Dit was onmiddellijk een onverhoopt succes. Heel wat idee ën zijn de revue gepasseerd om aan onze koers een nog groter cachet te geven. Het resultaat is niet alleen een nieuwe benaming, maar ook een nieuwe offici ële startplaats.”

De vernieuwde aankomst lokte onmiddellijk heel wat mensen naar de Buke. Dit was voor de organiserende club dan ook het startsein om de koppen bij elkaar te steken en heel wat andere idee ën de revue te laten passeren. Met de komst van enkele nieuwe bestuursleden waait er tevens een nieuwe wind in de Zottegemse Wielerclub.

“Na enkele brainstormvergaderingen en gesprekken met nieuwe partners zijn we tot het resultaat gekomen dat
we vandaag kunnen voorleggen. Een nieuwe naam en een nieuwe offici ële startplaats.”, gaat Jo Gosseye
verder. “EGMONT CYCLING RACE is voortaan de nieuwe naam voor de Grote Prijs Stad Zottegem. Hiermee wil de Zottegemse Wielerclub internationaal nog m éér aanzien verwerven. Wie weet in welk circuit de wedstrijd op termijn terechtkomt. De ploegvoorstelling en de officieuze start blijven natuurlijk in Zottegem.

Gemeente Oosterzele geeft op dinsdag 18 augustus 2020 het offici ële startschot voor de wedstrijd. Na een aanloop van zo’n 8km is het gemeentehuis van Oosterzele de plaats waar kilometer 0 zal verschijnen. Op het grondgebied van Oosterzele worden 3 plaatselijk ronden van 10km afgelegd. Via Scheldewindeke, Gavere, Zwalm, Michelbeke en Brakel komt de wedstrijd dan terug naar Zottegem.

“De gesprekken met buur- en tevens wielergemeente Oosterzele hebben ervoor gezorgd dat we onze wedstrijd
over een parcours kunnen laten rijden dat groter is dan Zottegem alleen”, besluit Jo Gosseye. “Alhoewel het definitieve parcours pas eind mei zal voorgesteld worden, kunnen we nu al zeggen dat we in de plaatselijke ronden van 18,6km
zoveel mogelijk scherprechters willen behouden. Berendries, Elverenberg, Grotenbergestraat, Klemhoutstraat
en Lippenhovestraat blijven alvast behouden. Op deze manier kunnen we van Egmont Cycling Race weer een
spannend evenement maken waarbij het publiek bij een hapje en een drankje opnieuw kan genieten van een
sportief wielerspektakel op en rond Zottegemse bodem!”

Meer info via www.gpstadzottegem.be