De Schutters der Vlaamse Ardennen bestaan 45-jaar

De karabijnschutters uit Opbrakel huldigden tijdens een groot avondfeest hun kampioenen. De viering stond ook in het teken van het 45-jarig bestaan van de club.De club telt een 100 leden werd begin 1975 boven de doopfont gehouden maar bleef niet gespaard van de nodige tegenslagen. Zo moesten ze meermaals verhuizen van lokaal tot ze in 1997 hun eigen clublokaal hebben gebouwd naast de kerk van Opbrakel.
In zijn toespraak wees voorzitter Andr é Flamand erop dat de club zelf zorgt voor de inkomsten en niet afhankelijk is van sponsoring. Bij deze dankte hij de leden voor hun trouw lidmaatschap als ook voor hun deelname aan de verschillende activiteiten.
Andr é Flamand: “De koning van de discipline Karabijn was Wim Haegeman en de koningin werd Karen Vekeman. Vervolgens volgde in het klassement bij de heren: Jens Haegeman, Bertie Schiettecatte, Tom Demortier, Jordy Rubbens, Lieven Verkest, Thierry Rubbens, Johan Van Geyt, Ingo Van Huffelen en Guy Gijselinck.
Bij de dames vielen ook nog Anouska Vlerick en Renee Van Geyt in de prijzen.

In de discipline pistool werd Bertie Schiettecatte, kampioen gevolgd door Rik Van Den Eeckhout, Wim Haegeman en Herbert De Bisschop.
Voor de discipline diopter was het klassement: Chris Godijn, Tom Demortier en Steven Vlerick.
De club heeft ook een brede jeugdwerking en hier vielen Yennes Van Ruyskensvelde , Kyenten Van Huffel, Lander Demortier en Charles Petit in de prijzen.

Het nieuwe seizoen vangt aan tijdens het weekend van 8 en 9 februari. Voor info kan men terecht op www sva-opbrakel.be of in het schutterslokaal. “