Bruisend Balegem wordt een ‘Zubilee’ jaar

Twee ‘Bruiserkes’ voorgesteld

In de Watermolen in Balegem werd voor de tiende editie van Bruisend Balegem al een tipje van de sluier opgelicht.   Bruisend Balegem 2020 wordt een bijzonder jaar met thema jubilee, in het Balegems klinkt dat ‘Zubilee’: ‘Zubilee, Zubilee, Bruisend Balegem doet mee’. Opperbruiser Christ Meuleman: ‘We hebben drie jubilees te vieren: Balegem wordt 800 + of 900 jaar (volgens geschiedschrijvers De Potter & Broeckaert zou het nu 900 jaar zijn), de tiende editie van Bruisend Balegem op 15 augustus en ik mag dit jaar mijn 25 jaar jubilee vieren als Balegemse schepen’, speechte Christ Meuleman, die met veel plezier ook nog eens twee nieuwe bieren introduceerde: het Bruiserken en Bruiserken Apero. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Opperbruiser Christ Meuleman: ‘Met zekerheid kunnen we spreken van onze 10 de editie van dit plaatselijke volksfeest. Bruisend Balegem is de voorbije 20 jaar een begrip geworden in de regio. Klein en bescheiden begonnen, en uitgegroeid tot de “Gentse Feesten van 1 dag. Naar aanleiding van het jubileumjaar Balegem hebben we er ons boek “Balegem niet vergeten!” nog eens bij gehaald. Hierin beschrijven we kort de geschiedenis van brouwerij De Fontein. Naast onder andere het “Castarbier” werd er het populaire “Spitfire” gebrouwen. Het was een sterk lichtbruin bier, met een bruisende kracht. Meer moesten we niet lezen… Onzen 1 sten Brouw-meester, den apotheker van Balegem (de oudere versie) contacteerde de drie jonge ondernemers van “BeerSelect” — waarvan één de jongere versie van mezelf : Wout Meuleman, (de zoon van…), en de trein was vertrokken’. Tijdens de persconferentie werden de twee ‘Bruiserkes’ voorgesteld én uiteraard geproefd. De biertjes zijn verkrijgbaar in bakken, maar ook in een handige box van 4 flesjes (10 euro). Ze zullen verkrijgbaar zijn in de plaatselijke discount “Alvo” en als beste medicijn bij apotheker Van Der Stuyft. Ok de plaatselijke caf és zullen Bruiserkes schenken en op 15 augustus tijdens Bruisend Balegem in caf é Ren é (B&B) op de Pastorijberg.

 

Unieke smaakvolle bieren

Het Bruiserken, een karaktervol en amberblond speciaal bier. Met zijn fruitige neus en subtiele bitters is het een verfrissende allemansvriend. Het Het Bruiserken Apero is geen gewoon blondje. Dit verfrissend aperitiefbier dankt zijn unieke smaak aan de gebruikte champagnegist, en de Nelson Sauvin hop. Deze hop is afkomstig uit Nieuw-Zeeland, en geeft dit parelend bier zijn aromatisch en volmondig karakter. Over het programma kan het Bruisend Balegem — comit é dit al kwijt: een aantal muzikale toppers komen graag de ‘Zubil ée’ meevieren en staan dus opnieuw op het podium in Balegem:   Bart Herman, Luc Steeno, Cleymans & Van Geel, Yevgueni zijn ook komende editie van de partij. Voor leute, plezier en ambiance rekenen we op ons huisorkest De Platte Choco’s, Pure 4 Fun en Helaasheid Der Zingen.

Fototentoonstelling

foto De Neve Jonny

In het kader van 900 jaar Balegem is een selectie uit de Facebook pagina “Balegem Charmant” van Jonny De Neve gemaakt. Twintig geselecteerd foto’s uit de Jaren 60/70 door Jonny De Neve, deze foto-liefhebber heeft anno 2020 op de zelfde plaats de foto hernomen, deze beelden zullen tonen hoe Balegem op 50 jaar tijd is ge ëvolueerd. De foto’s zullen blijvend worden tentoongesteld in de Residentie Assistentiewoningen “De Krekelberg”, in samenwerking met Bouwwerken Cornelis en de CM.

 

 

 

Steun Bruisend Balegem

Je kan Bruisend Balegem (GRATIS TOEGANG) steunen door deel te nemen aan het eetfestijn op 8   en 9 februari. Op zaterdag 8 februari kan u 2 menu’s bestellen dat Bruisend Balegem graag aan huis zal leveren. Op zondag 9 februari vindt het eetfestijn plaats in de Steenput, Berg, vanaf 11 u 30 . Ook hier zullen De Bruiserkes kunnen gedronken en gekocht worden. Noteer ook alvast: 15 augustus   2020, ook op de tiende editie van Bruisend Balegem krijg je een totaalspektakel geserveerd, een cocktail van muziek, animatie, kunst, folklore, cultuur en vooral veel ambiance en sfeer. Zeg maar de Gentse Feesten op één dag. We houden u op de hoogte.     Reporter 17