KSV Sottegem volgend seizoen kampioen voor zijn 100 jarig bestaan

En versterkt zich nu reeds met een paar kleppers

Het moet gezegd worden dat KSV Sottegem een wispelturig seizoensverloop kent. Wellicht aanpassing aan 2e provinciale waar fysieke paraatheid net iets belangrijker is dan verfijnd voetbal.

Ook het trainersverloop kwam het spel niet ten goede, meer nog, kostte punten en zo zit het kampioenschap er nu reeds op, of het scheelt niet veel. Tenzij zij natuurlijk de eindronde kunnen bereiken en daar kan het mooie voetbal van den SV wellicht iets betekenen uiteraard.

En dus wordt er reeds volop aan de nieuwe ploeg gewerkt.

Eerste provinciale moet misschien nog niet bereikt worden dit jaar, maar volgend seizoen moet de roos mooi in het midden geraakt worden.

Want vergeet niet dat volgend jaar KSV Sottegem zo maar eventjes 100 jaar bestaat, stamnummer 225.  

En dus versterkingen. Reeds drie spelers hebben hun handtekening gezet. En het moet gezegd, niet de minste spelers uit het pak konden worden verleid om KSV naar een hoger peil te brengen en om stabiliteit op het veld te verzekeren.

De eerste spraakmakende transfert kwam met Klaas Janssens, voormalig speler van geel en blauw en vervolgens bij Gent, Waregem en Wetteren zijn sporen verdiend. Een topper om naar uit te kijken.

 

Gevolgd door een even belangrijke, namelijk Dylan Jouret. Deze laatste doorliep de jeugd van Olsa Brakel, KSV Oudenaarde en AA Gent en belande uiteindelijk in het eerste elftal van KSV Geraardsbergen. Dit seizoen treedt hij aan bij de superieure leider SK Munkzwalm. Hopelijk scoort hij ook voor Sottegem een vrachtje doelpunten volgend seizoen.

En nog eentje, een oud gediende van Sottegem, Bernd De Coene. Daar wil ik wel een namiddag aan opofferen om hem terug te zien in de kleuren van zijn jeugd. Bernd, een verfijnde voetballer die nog steeds voor zijn sport staat en de 100% inzet koppelt aan oogstrelend voetbal.

 

Mooie vooruitzichten voel ik samen met de supporters. Een mooi feest is op komst. Het bestuur heeft mooi werk verricht en hoopt om de vruchten te plukken.

En tot slot vertelt Geert De Roover ( nog zo’n oudgediende trouwe strijder van KSV Sottegem) mij dat het toch de bedoeling moet zijn nog dit seizoen te schitteren in de eindronde.

Ook laat hij me weten dat het overgrote deel van de huidige kern heeft bijgetekend en zij dus samen met de jeugd allen de kans zullen krijgen om hun plaats in de ploeg te veroveren.

X