©Sophie Richez - Winnaars 2019 Don August

Tentoonstelling 22 jaar Don Augustprijs met een special escaperoom

Graag brengen we jullie via deze weg op de hoogte dat “De Prinsencaemere van Ninove” vanaf zaterdag 01/02/20 tot en met zaterdag 08/02/20 een tentoonstelling organiseert over “22 jaar Don Augustprijs”.

Deze gaat door in het Oud Stadhuis van Ninove, alle dagen geopend van 09.00 tot 17.00 en enkel donderdagavond tot 21.00.

We schetsen hier een beeld over onze gewezen “Keizer Don August” wie was hij, waarvoor stond hij en hoe is deze prijs vernoemd naar “August” tot stand gekomen.   Tot op de dag van vandaag bestaat er nog steeds het “Actiecomit é Don August” uit Polare die er over waakt dat deze elk jaar nog steeds in de geest van August uitgereikt wordt.

Voor de 22 winnaars voorzien we elk een plek om hun winnend kostuum, hoed, attributen tentoon te stellen, alsook hun felbegeerde trofee.   Een uiterst uniek moment om al deze trofee ën allen tezamen eens te bewonderen!

Ook de kleine carnavalistjes onder ons vergeten we niet want sinds een paar jaar hebben we ook “De Kleine Don Augustprijs”.   De winnaars van deze prijs zullen dus ook te bewonderen zijn.

Allerlei filmpjes, gadgets, foto’s, krantenknipsels van de afgelopen 22 jaar zullen in een origineel kader te bezichtigen zijn.   Tijdens de tentoonstelling zullen er telkens Prinsen aanwezig zijn die jullie op een boeiende en ludieke manier eventueel wat meer uitleg kunnen geven.

Maar we zouden “De Prinsencaemere van Ninove” niet zijn moesten we hieraan niet iets ludieks aan koppelen.   Naast onze tentoonstelling hebben we een “Escaperoom” gecre ëerd onder de titel: “Kenjde gau eskaperen oo ëtj de komer van de Prinsjen ???”.   Dit is zeker geen donkere, angstaanjagende, aartsmoeilijke ruimte maar een toffe opstelling en zoektocht in het leven van De Prinsencaemere.   Let op hiervoor moet je wel inschrijven en dit kan door ons een berichtje te sturen op onze FB-pagina, hier kan je ook de tijdsblokken terugvinden die nog vrij zijn.

Om deze jubilee nog meer in de bloemetjes te zetten hebben we speciaal hiervoor een originele pin laten maken die enkel tijdens de tentoonstelling zal verkocht worden, snel zijn is de boodschap!

Mogen we jullie eventueel ook vragen om ons aansluitend evenement eventjes te vernoemen?

Op zondag 09/02 (11u30 tot 15u30) en maandag 10/02 (18u00 tot 20u30) organiseren we terug ons “Groot Eetfestijn” en dit t.v.v. “De Keizer Don Augustprijs”, “Beste Stoetlieken”, “De Plo ët”, “De Kleine Don Augustprijs”.     Dit gaat door in zaal “Trefpunt” te Denderwindeke, op het menu staat Kip, Zalm en Tong.

Met ludieke en Carnavaleske groet,

De Prinsencaemere van Ninove

©Els Huart – De Prinsencaemere van Ninove