Xander De Rycke stoomt zich klaar voor nieuwe show ‘Bekend en Bescheiden’

Try-out in GC De Kluize

Op donderdag 6 februari om 20 u komt stand-up comedian Xander De Rycke zich klaar stomen voor zijn allernieuwste show ‘Bekend en Bescheiden’. Het zijn de persoonsgebonden vertellingen die van ‘Bekend en Bescheiden’ een fantastische show gaan maken. Op 10 maart gaat ‘Bekend en Bescheiden’ in avant première in Leuven. De première is gepland op 12 maart in het Capitol Gent. Je kan in de Oosterzeelse cultuurtempel GC De Kluize op 6 februari zijn try — out meemaken. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
Vanzelfsprekend zijn de onmiskenbare ingredi ënten van Xander aanwezig: een humorcocktail met verhalen, scheuten herkenbare situaties, nostalgie, een karrenvracht luchtige flauwekul. ‘Hey, hoe lang is dat geleden? Bijna drie jaar? Langer? Ik weet het, het is volledig mijn schuld’, bekent Xander. Vroeger had hij zijn ‘podcast’ om wekelijks bij te praten. En dan is er die andere show gekomen waarin hij schreeuwt achter een bak. ‘Er is zoveel gebeurd sinds de laatste keer dat we elkaar zagen. Heb je mijn nieuwe vriendin al ontmoet? En weet je van mijn verhuis en nieuwe auto? Ja! Ik heb eindelijk mijn rijbewijs behaald. Oh, en ik moest onlangs denken aan een topverhaal van vroeger. Ik zat bij mijn zus en…shit, heb ik eigenlijk ooit verteld dat ik een zus heb? Ja, de afgelopen jaren waren best turbulent. Die simpele jongen met zijn duizenden projectjes voor tientallen fans? Laten we zeggen dat het aantal fans nu gelijk staat aan het aantal projectjes’, grapt Xander De Rycke. ‘Natuurlijk mag je je vrienden uitnodigen. Ik heb alvast enkele toffe zalen, zoals GC De Kluize in Scheldewindeke gereserveerd, waar we zoals op mijn vorig optreden op zaterdag 9 april 2016 (Mosselen om Half Twee — podcast) op ons gemak zaten’.
Tickets kosten 15, 14, 13, 12 en 11 euro en zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, Sportstraat 3, Scheldewindeke, 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be.     Reporter 17