Uitbater Zottegemse cannabisplantage riskeert maandenlange celstraf en boete van 8.000 euro

Een Braziliaan van 39 riskeert een celstraf van 40 maanden en een boete van 8.000 euro nadat hij professionele cannabisplantages uitbaatte in Zottegem, Geraardsbergen, Ninove en Walloni ë.

Zijn handel kwam aan het licht in Geraardsbergen, toen in een huis in de Oudenaardestraat water van onder de voordeur liep wegens een waterlek. Er werden toen 260 cannabisplantjes ontdekt in de woning en verder onderzoek bracht nog 4 cannabisplantages aan het licht. Onder andere in Zottegem en Ninove. Het ging om woningen die hij huurde op basis van valse loonfiches. De verschillende plantages waren goed voor een totaal van liefst 1.000 cannabisplantjes. Volgens het parket zou de man, die de cannabis kweekte voor de drugsmarkt in Amsterdam, zo’n 316.000 euro verdiend hebben.   op 13 februari kent hij zijn straf.

Bron HLN