ingezonden foto Jeroen Bauters

G-renners zijn klaar voor het WK baanwielrennen in Milton

Van 30 januari tot 2 februari nemen vier G-renners deel aan het WK G-baanwielrennen in Milton, Canada. Vorig jaar veroverden de renners  drie medailles met Paralympic Team Belgium in Apeldoorn. Kunnen ze ook het paralympisch jaar in schoonheid beginnen?

Voor Diederick Schelfhout uit Erembodegem is het zijn zevende opeenvolgende wereldkampioenschap baanwielrennen voor personen met een beperking. Daarmee is hij de ancien van de groep. De C3-renner wist trouwens ook elk jaar minstens één medaille mee te graaien, met uitzondering van de editie in 2016 waarin hij ten val kwam.

“Ik kijk opnieuw uit naar dit WK en voel mij goed. Ik ben er klaar voor en wil opnieuw voor het podium meedoen”, aldus Schelfhout, die een heel enthousiaste Belgische ploeg ziet. “De sfeer is super goed en zo halen we echt het beste in elkaar naar boven.”

Kan Diederick een achtste medaille aan zijn palmares toevoegen? Hieronder vind je alle deelnemers, met een link naar hun biografie en palmares.

Deelnemers

  • Ewoud Vromant  – klasse MC2 – Woubrechtegem – rechterbovenbeen amputatie
  • Diederick Schelfhout  – klasse MC3 – Erembodegem – spier- en zenuwfunctieverlies door brandwonden
  • Niels Verschaeren  – klasse MC5 – Heist-op-den-Berg – agenesie van de linkerhand
  • Griet Hoet  (B) en Anneleen Monsieur (piloot) – Klasse WB – Gent – retinitis pigmentosa/visuele beperkingJeroen Bauters