Damesploeg Voorwaarts Gijzel Oosterzele scoort al meer dan 100 doelpunten

Toekomst oogt rooskleurig

De thuiswedstrijd tegen VC Nazareth — Eke is voor de damesploeg van Voorwaarts Gijzel Oosterzele een gezondheidswandeling geworden: 6 — 1. De kwieke jonge damesploeg van VGO bezit veel offensieve kracht. Het kwam zondag in Hogeveld Oosterzele nog eens duidelijk tot uiting. Na 16 wedstrijden scoorde de kersverse damesploeg van VGO al meer dan 100 doelpunten, om precies te zijn 103!, Goals van uiteenlopende makelij: het repertoire wordt steeds uitgebreider. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Niets maakt een coach gelukkiger dan de vaststelling dat de trainingsarbeid vruchten afwerpt. Sinds het begin van de voorbereiding wordt er onder coach Marijke De Rouck hard gewerkt. De speelsters zijn bijzonder receptief. De VGO — dames verdienen felicitaties hoe ze door de competitie razen:   13 zeges, één keer gelijk, slechts 2 nederlagen, goed voor een gedeelde derde plaats in de rangschikking met 40 punten. Mooi toch! Dit VGO heeft een ideale mix van speelsters waarmee het in één match bijna alles kan brengen: van spelen uit de omschakeling tot dominant zijn. De nieuwe damesploeg van Voorwaarts Gijzel Oosterzele bewijst dat het debuut in derde provinciale geen ‘lucky shot’ is. Integendeel, de ploeg slaagt erin zich moeiteloos staand te houden in de top vijf, en zijn status van revelatie bevestigt. De machine loopt gesmeerd. We wijzen graag naar de groepsmentaliteit bij de VGO — dames. Het is een belangrijk onderdeel van de succesformule. Voor mekaar wroeten dat het soms geen naam heeft. Er lopen daar simpelweg geen dames rond die denken dat ze meer zijn dan een ander en dus het vuile werk niet hoeven op te knappen. Integendeel. Dat soort gedrag maakt dat VGO een sterk blok vormt. De toekomst oogt rooskleurig. Marijke De Rouck pakt uit met een coaching die uitgaat van geloof in eigen kunnen. Wat coach Marijke De Rouck en het damesteam dit seizoen aan het presteren zijn is echt straf. Ze blijven lopen, druk zetten, het lijkt wel op de ideale reclamespot van Duracell. Chapeau, dames.         Reporter 17dames vgo oosterzele