Veronique Lenvain (Vlaams Belang) :”Brakelse handelaars tegen ‘shop and go’ parkeerplaatsen”


Bij een rondvraag bij de handelszaken en bewoners in de Hoog- en Neerstraat blijkt dat 90% tegen deze invoering is. Veronique Lenvain (Vlaams Belang) : “Niemand van de middenstandsraad was ingelicht over dit absurd plan. De bedoeling is om meer parkeergelegenheid te scheppen en daarin zullen ze zeker in slagen maar deze invoering zal de leegloop bevorderen en zorgen voor minder inkomsten bij onze handelaars. Dit kan toch niet de bedoeling zijn ? Het Vlaams Belang Brakel is voorstander om te investeren in een effici ënter parkeerbeleid- en mobiliteitsbeleid maar geen 34.000€ (Brakels belastinggeld) in een GAS-ambtenaar die een klopjacht zal doen op onze mensen. We moeten er samen voor zorgen dat onze gemeente aantrekkelijk blijft zowel voor de mensen die er komen shoppen alsook voor nieuwe investeerders in handelspanden ! Ik raad de open VLD aan om eerst eens te gaan luisteren bij de mensen op straat vooraleer ze deze onrealistische maatregelen treffen “shop and go” prima, maar geef dan de mensen tenminste 1 uur de tijd om kort te parkeren en hun boodschappen te doen.”

Ondertussen heeft een eerste keten nl. Standaard Boekhandel Brakel verlaten. Wellicht werd de beoogde omzet niet gehaald. We vroegen om een reactie bij Standaard Boekhandel op de hoofdzetel maar tot nu is het wachten op een duidelijk antwoord.
Het personeel dat werkzaam was in Brakel zal wel op andere locaties worden ingezet.