Personeel gemeente en OCMW Oosterzele schenkt 1.251,40 euro aan Fonds Emilie Leus

Een groot hart voor het goede doel

Dankzij de inzet van personeelsleden van de gemeente en OCMW Oosterzele kon men op maandag 3 februari in de raadzaal van het gemeentehuis met veel trots een cheque van 1.251,40 euro overhandigen aan het Fonds Emilie Leus. Ze toonden een groot hart voor het goede doel. Ze maakten en verkochten soep tijdens de afgelopen Warmste Week ten voordele van het Fonds Emilie Leus. In het personeel van de gemeente zit blijkbaar ook ‘marktkramersbloed’. Op de woensdagmarkt in Scheldewindeke verkochten ze in een mum van tijd 160 liter soep. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

‘Hartverwarmend het initiatief van ons personeel in het kader van de warmste week, ook Oosterzele participeerde, niet alleen woorden, maar ook daden, namens het college een dikke merci’, speechte burgemeester Johan Van Durme. Ex — Oosterzelenaar Vincent Leus (zoon van de alom geprezen geliefde dorpsdokter en eerste voorzitter van voetbalclub SC Oosterzele) prees de inzet van het personeel. En of hij opgetogen was met dit mooi bedrag. ‘Oosterzele zit diep in mijn hart’, zei Vincent Leus die de doelstellingen schetste van het Fonds Emilie Leus, dat enorm vooruitgang maakt. Hij is zinnens om het geld te investeren in alcoholmeters voor evenementen en festivals. Ruim 10 jaar trekt Vincent Leus ten strijde tegen het gebruik van alcohol in het verkeer. Schepen Marleen Verdonck duidde hoe belangrijk het Fonds Emilie Leus is.

Het Fonds Emilie Leus kwam tot stand na het tragisch ongeval van de 18 — jarige dochter van Vincent Leus. Op 11 november 2009 werd Emilie het slachtoffer van een ongeval in Moortsele. Ze overleed op 13 november 2009. Ze liet samen met haar vriendinnen Laetitia (18) en Lauren (17) het leven. Het ongeval werd veroorzaakt door een jongeman die na een nacht fuiven overmatig had gedronken. Geïnspireerd door de positieve en sociale ingesteldheid van Emilie zocht de familie Leus naar een manier om aan de meest dramatische gebeurtenis in hun leven een positieve wending te geven. Het Fonds Emilie Leus werd opgericht. Door info en sensibilisering op het vlak van verkeersveiligheid hoopt Fonds Emilie Leus het aantal dodelijke en zware letselongevallen in het verkeer te helpen verminderen. Preventie en sensibilisering vormen de eerste doelstellingen van het Fonds Emilie Leus. Het gebeurt onder andere via preventieactiviteiten in verband met verkeersveiligheid op middelbare scholen. Het tweede luik is het financieel ondersteunen van jonge   verkeersslachtoffers met een blijvend letsel waarbij het verbeteren van de levenskwaliteit van de jongere centraal staat. Zowel individuele als groepsprojecten kunnen ondersteund worden. Het Fonds Emilie Leus plaatste intussen ook al een aantal ‘Alcoscans’ (o.a. in GC De Kluize). Een ‘Alcoscan’ is een gebruiksvriendelijke alcoholtester met startknop, speciaal ontworpen voor publiek gebruik. ‘Please, don’t drink and drive’.       Reporter 17